skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Zahui om förlängningen: ”Jag vill ge tillbaka”

Thierry Zahui hade bud från andra klubbar i Superettan och från klubbar utomlands.
– Visst fanns det möjlighet att tjäna mer pengar, men Landskrona betyder så mycket mer för mig. Jag vill ge tillbaka till klubben som hela tiden trott på mig, säger Zahui.

14 spelare i Landskrona BoIS har förlängt sitt kontrakt. Det kanske viktigaste namnet på den listan: Thierry Zahui.
Varför valde du att stanna i Landskrona?
– Tidigare i min karriär har det funnits så många andra ställen där jag blivit utnyttjad och lurad. Landskrona öppnade dörrar för mig som fotbollsspelare, men även för min familj. När jag kom hit kände jag direkt att de trodde på mig. Klubben, styrelsen, tränaren, spelarna – och fansen.
Vad sa din agent?
– Han hade andra klubbar på listan. Visst fanns det möjlighet att tjäna mer pengar. Men jag spelar inte bara fotboll för min egen skull – utan för min familjs skull. Vi tar besluten tillsammans. Jag och min fru har två barn. Hon pluggar svenska och barnen trivs på förskolan och dagiset. Det känns som att vi är lyckliga – till slut.
Vilka klubbar nekade du?
– Jag vill inte nämna vilka, men det var klubbar både i Superettan och utomlands.
Du verkar ha stor tilltro till BoIS?
– Landskrona har rätt ögon för det här. Det vet vad de vill ha och har bra kontakter. Dessutom har vi Agim och Issa som leder det sportsliga. De vet vad som behövs och jag litar på dem. De har visat så mycket respekt – och det är inte vanligt i den här branschen.

Till stor del har BoIS amma spelare nästa år?
– Så här är det: Den gruppen som utgör A-laget är inte bara ett lag. Det är en familj – och familjer vill vara tillsammans.
– Vissa måste lämna och det gör mig ledsen, men fotbollen är ju sådan. Jag ser fram emot att få nya familjemedlemmar. De som kommer ska känna sig välkomna.
Vad tror du om 2018 personligen – du passerade nyss 30-årsstrecket?
– Folk i allmänhet tror att fotbollsspelare blir sämre för att de blir gamla. Det stämmer inte. De blir sämre när de blir trötta. Och jag är inte trött, inte alls. Så länge man älskar fotboll så klarar man sig. Nu väntar en ny utmaning på en ny nivå. 2018 ska bli ett år där alla spelare ska kunna ta ett steg framåt. Vi ska bli starkare tillsammans och fansen som stöttade oss har en viktig roll med att fortsätta göra det. Fansen är en förlängning av familjen som gjorde det möjligt att vinna serien. Tillsammans ska vi bli ännu bättre 2018 och jag har sagt förut att vi ska ta steget till Allsvenskan. När det blir återstår att se.

Christoffer Ekmark

Läs även:

BoIS om spelarsituationen: ”Man måste ha plan A, B och C”

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close