Nyheter

H65 Höör tvingas till Eslöv och Lund

På grund av det faktum att sporthallen i Höör inte på långa vägar möter EHF:s krav för att spela gruppspel i EHF-cupen, eller Champions League i några som helst sammanhang, så måste H65 Höör spela sina hemmamatcher på annan ort.
Nu står det klart att två av matcherna spelas i Eslöv – och en i Lund.

Vad gäller hemmamatcherna kommer de att spelas på följande sätt:
H65 Höör – Danik Most (Tjeckien) 6 januari klockan 15 i Eslövshallen.
H65 Höör – Larvik (Norge) 20 januari kl 15 i Eslövshallen.
H65 Höör – HC Zalau den 10 februari kl 15 i Sparbanken Arena i Lund.

Till samtliga matcher kommer det att erbjudas gratis entré.
– Detta blir en stor utmaning för klubben på många sätt. Inte bara sportsligt, utan organisationsmässigt på alla plan. Vår förhoppning är nu att stora delar av Höör hjälper till och stöttar oss. Vi ska göra allt vi kan för att få till bra arrangemang, säger Jan Hansson, ordförande i H65 Höör.
– Nu kommer vi att lansera kampanjen “Tillsammans mot Europa” som går ut på att företag och privatpersoner kan gå in som publiksponsorer. 1000 kronor per match – och då får man synas så mycket det bara går i anslutning till matcherna.
Varför två matcher i Eslöv och en i Lund?
– Vi fick vara tacksamma för att vi fick två matcher i Eslöv och tanken var att även spela match tre där, men då var hallen uppbokad. Eslövs IK har verkligen varit bra att samarbeta med kring detta och det är vi i H65 Höör mycket tacksamma för, säger Hansson.

Bortamatcherna spelas på följande vis:
HC Zalau – H65 Höör, söndag 14 januari kl 17.
Larvik – H65 Höör, lördag den 27 januari kl 17.
Danik Most – H65 Höör, söndag den 4 februari kl 18.

De två främst placerade lagen i EHF-cupen avancerar till kvartsfinal.

Hur SHE-matcherna under 2018 kommer att påverkas (det blir en del ändringar) är inte spikat i nuläget.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close