FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Jeremejeff borde också varit med

Fem MFF-spelare kom med när Janne Andersson tog ut truppen till vinter-turnén.

Fast i praktiken är det fyra och när landslaget landat i Abu Dhabi i början av januari kan det vara två.

Anton Tinnerholm kan räknas bort redan nu. Han har meddelat att han lämnar MFF, när turnén startar har hans kontrakt med klubben gått ut och det bör även vara klart med ny adress.

Oscar Lewicki och Erdal Rakip kan fortfarande förlänga sina kontrakt, som går ut vid årsskiftet, och vara MFF-spelare även i Abu Dhabi. Tiden talar mot. Malmö FF kan inte vänta hur länge som helst på ett besked och har givetvis redan planerat för hur de ska ersättas. Men när jag pratade med Daniel Andersson efter medlemsmötet nyligen tyckte jag att han var tydlig med att MFF med tanke på Lewickis och Rakips långa bakgrund i föreningen ger dem chansen att välja först. Det vill säga de får möjligheten att säga ja och i så fall går man inte vidare med alternativlösningen. Men det finns en något flytande tidsgräns och när den passerats eller det blir ett nej plockar man in spelare utifrån. Jag tror till exempel inte att det både blir en förlängning av Lewickis kontrakt och en värvning av Fouad Bachirou från Östersunds FK.

De övriga MFF-spelarna i truppen är Franz Brorsson och Carlos Strandberg. De förjänar sin plats, liksom de tre övriga.

Jag tycker dock att det borde varit en MFF-spelare till!

Mattias Svanbergs frånvaro köper jag. Visserligen går det att tycka att när U21-landslagskollegorna Brorsson, Strandberg och Rakip kom med kunde man gott tagit ut Svanberg också. Men det är lätt att glömma att alla de tre är födda 1996. Svanberg är född 1999. Det är inte fel att låta honom fullt ut koncentrera sig på U21-EM-kvalet Roland Nilssons landslag är mitt uppe i.

Spelaren som borde blivit uttagen är Alexander Jeremejeff.

Han är van vid att bli förbisedd. Fast det är ju ingen ursäkt att göra det.

Jeremejeff gjorde en stark höst 2016 i ett då svårt skadedrabbat MFF och kom med på den januariturnén. Jag tycker att han utvecklats som spelare i MFF 2017 och blivit bättre än när han blev uttagen förra gången.

Alexander Jeremejeff har i stentuff konkurrens med Markus Rosenberg, Pawel Cibicki och Carlos Strandberg spelat 20 matcher i Allsvenskan för MFF i år, nio från start och elva som inhoppare. På dem har han gjort fem mål och fem assist. Det är rätt få som slår honom i poäng per spelad minut. Han är dessutom en väldigt klok spelare.

Jämför gärna med Gustaf Nilsson, som kom med i truppen efter att ha dragits med skadeproblem, inte ha platsat i Bröndby och lånats ut till bottenlaget Silkeborg där han gjort två mål på 16 matcher.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close