Nyheter

Välkommen till Skånesport, Åsa Eriksson

Skånesport har blivit med padelblogg.
Åsa Eriksson, tidigare elitspelare i tennis, volleyboll och beachvolleyboll har funnit sitt nya kall i padel.
– Det ska bli kul att berätta om min väg mot VM nästa år, säger Eriksson.

Den här veckan blir det premiär för Åsa Erikssons padelblogg.
Välkommen till Skånesport, Åsa!
– Tack.
Hur är padelformen?
– Helt okej. Vi var iväg med landslaget och spelade EM för två veckor sedan och det slutade med att vi slog Nederländerna i kampen om femteplatsen. tyvärr blev vi bara tvåa i gruppen efter en knapp förlust mot Italien, vilket innebar att vi fick Frankrike i kvarten och mycket knappt även förlorade den. Spelmässigt gick det bra, men marginalerna var inte på min eller vår sida den här gången.

Du är rätt färsk inom padel – hur länge har du hållit på?
– I 3,5 år.

Varför blev det padel – för du har ju en gedigen bakgrund i helt andra sporter?
– För några år sedan tävlade jag i beachvolleyboll på elitnivå, vann till och med en beachtour-tävling, men råkade ut för en axelskada. För att hålla igång provade jag padel där man slipper serven uppifrån – och fastnade direkt. Först spelade jag bara på skoj, men sedan accelererade allt.
– Av en slump stötte jag på förbundskaptenen för padel och blev efterhand kallad till en samling inför stundande VM. Då blev jag taggad och bestämde mig för att satsa.
– Nu tränar jag seriöst, även om det är mindre än mindre än när jag spelade volleyboll på elitnivå i Engelholm.
Där det gick rätt bra?
– Visst, två SM-guld blev det.
Hur hårt tränar du nu?
– När man få barn får man en annan inställning i livet. Nu spelar jag 5-6 gånger i veckan och representerar Lödde Padelklubb.
Du var tidigare rätt vass på tennis också?
– Njaeee…
Jo, kom igen. Brons i Junior-SM?
– Jo, men det var i dubbel.
Det räknas!
– Okej då.
Vad händer annars den här veckan?
– På fredag kl 17.30 spelar jag en uppvisningsmatch i Löddeköpinge med ett spanskt padelproffs mot Sveriges två bästa herrspelare, Bobby Seger och Andreas Pålsson. Sedan blir det tävlingsfritt ett par veckor. Svenska Padeltouren drar igång i mars och det är framåt våren som elittävlingarna drar igång igen. Det har varit väldigt mycket tävlande tidigare i höst.
VM 2018 är målet alltså?
– Exakt – det ska bli en kul resa och jag ska lyfta fram ett och annat under vägen.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close