IK PanternIshockeyNyheter

Hallberg huvudtränare i båset i Pantern säsongen ut

I kvällens match mot Troja – seger med 3-2 efter förlängning – var Fredrik Hallberg (bilden) huvudtränare i IK Pantern, precis som senast mot Tingsryd. Så kommer det att fortsätta.

– Fredrik är huvudtränare i båset resten av säsongen, säger IKP-ordföranden Mattias Schönhult.

Håkan Åhlund har redan fått andra mer övergripande arbetsuppgifter. Exakt vad som ska falla på honom håller man på att diskutera fram.

– Uppgifterna är blandade och just nu är både de och titeln lite svävande. Vi håller på att diskutera och jobba fram en arbetsbeskrivning. När Joakim Tillgren blev entledigad hamnade en del viktiga uppgifter på bordet utan att det föll på någon speciell. De måste göras och vi i styrelsen tycker inte att det kan finnas många bättre lämpade att utföra dem än en rutinerad och kunnig hockeyprofil som Håkan Åhlund.

Är det därför Åhlund inte står i båset eller beror det på att spelarna protesterade och ville ha bort honom därifrån?

– En kombination! Vi började diskutera med Håkan redan innan vi hade samtalen med spelarna och tyckte att det var en vettig väg framåt. Sedan har vi i samråd kommit fram till att det här är det bästa.

– Men situationen mellan honom och spelarna kan knappast ha varit omöjlig att tala ut om och lösa om vi ansett det nödvändigt. Nu blev det inte så eftersom vi har ett stort behov av honom när vi ska ta hand om alla viktiga uppgifter som tidigare legat på Tillgren. Det faller dock på oss alla gemensamt att göra det som krävs och arbetsbelastningen har ökat för samtliga. Joakim Tillgren var sportchef, det är inte Håkan Åhlund.

Kan det senare under säsongen uppstå ett behov av att rekrytera ytterligare en tränare?

– Det vill jag inte utesluta. Men vi tar det steg för steg. Just nu är det vår målvaktstränare Henning Sohlberg som assisterar Fredrik Hallberg i båset, säger Mattias Schönhult.

IK Pantern vann matchen mot Troja Ljungby med 3-2 sedan Olle Liss avgjort 2,36 in på förlängningen. Pantern ledde med både 1-0 (Sebastian Strandberg) och 2-1 (Lukas Haudum), men Troja gav aldrig upp och kvitterade två gånger.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close