FotbollLB07Nyheter

Kreeta-Liisa Yli-Säntti klar för LB07

Kreeta-Liisa Yli-Säntti stod samtliga minuter när Växjö DFF överlägset vann Elitettan och tog steget upp i Damallsvenskan. Nu är hon klar för LB07.

– Det känns jättebra. Vi mötte Växjö i en tidig träningsmatch och sedan har vi tittat på Kreeta-Liisa under säsongen och är glada över att hon vill spela för oss. Hon kommer snart att flytta till Malmö och vi försöker just nu hitta ett jobb till henne, säger LB07:s klubbchef Johan Andersson.

Den 26-åriga finländska målvakten hade en option på en säsong till med Växjö DFF, men när chansen kom att spela i LB07 sa hon upp optionen. Hon beskrivs så här av Johan Andersson.

– Rätt läng, bra vänsterfot och stabil.

– Men det är inte så att hon flyttar hit som given förstemålvakt. Tvärtom är vi noga att betona att i utgångsläget är det konkurrens fullt ut mellan henne och Emma Lind.

Värvningen innebär dock att Josephine Frigge kommer att lämna truppen.

– Josephine behöver speltid. Vi kommer att fortsätta följa henne och se hur hon utvecklas av att få det, men det behövs en flytt för att få igång processen, säger Johan Andersson.

Tidigare i veckan gjorde LB07 klart med 22-åriga mittfältaren Amanda Kander från Borgeby FK.

– Amanda är en klok och klurig, bolltrygg och passningssäker spelare som vi också haft ögonen på ett tag, Vi har sett flera Borgebymatcher och hon var med när vi mötte dem i Svenska cupen, säger Johan Andersson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close