FotbollNyheterTrelleborg FF

Kvalhjälten lämnar TFF – klar för Östersund

Dino Islamovic lämnar Trelleborgs FF efter bara en säsong i klubben och uppges nu ha skrivit på för Östersunds FK.

Dino Islamovic kom till Trelleborgs FF inför säsongen 2017 och stod i år för 27 matcher, varav 26 från start, och gjorde 8 mål i Superettan. Utöver detta var han avgörande för TFF:s allsvenska avancemang då stod för det förlösande 1-1-målet för TFF i den sista kvalmatchen mot Jönköpings Södra.

Men nu blir det istället allsvenskt spel med Östersunds FK för den 23-årige anfallaren som är fostrad i Malmö FF. Detta uppger ÖFK-tränaren, Graham Potter, till osdsport.se där han säger så här om klubbens nyförvärv:

– Det är en riktigt bra forward som är väldigt teknisk och kan göra spektakulära mål. Han hjälpte verkligen Trelleborg till Allsvenskan. Han har en enorm potential och det känns som han kommer att utvecklas hos oss i ÖFK. Jag tycker att han passar in i vårt lagbygge, säger ÖFK-tränaren Graham Potter.

Islamovic ska, för ett par dagar sedan, synts i samtal med sin agent och Graham Potter på Arlanda flygplats och nu ska alltså affären vara klar.

Islamovic lämnar Trelleborgs FF gratis då hans kontrakt går ut vid årsskiftet och han uppges nu ha skrivit på ett “flerårigt” kontrakt med Östersunds FK.

Östersunds FK har nu, via sitt Twitterkonto nu bekräftat övergången.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Close