HandbollHandbollsbloggenHK MalmöIFK KristianstadLUGINyheterYstads IF

Tidigt avgjorda derbyn och glatt besked från Malmö

Båda kvällens Skånederbyn var avgjorde innan paus.
Att Kristianstad smidigt skulle brotta ner Ov var naturligtvis helt väntat. 12-18 i paus blev till 22-30 efter ful tid.
Allt följde budget.

***

Att Ystad skulle köra över LUGI så fullständigt i första halvlek var jag dock inte beredd på. Hemmalagets 5-1-försvar skördade stora framgångar. Jag tror att LUGI gjorde fyra mål i uppställt spel, ofta via Anders Hallberg under passivitetsvarning, i första halvlek som hemmalaget vann med hela 14-8.

Ystad, utan en lätt (?) skadad Kim Andersson, var sitt normala jag.
LUGI, utan en sjuk Jacob Wickman Modig, underpresterade rejält. Llinjespelet och målvaktsräddningarna var närmast obefintligt.
2 räddningar på 31 skott säger statistiken. Sex procent! Jag hade kunnat skriva en elak metafor här, men efter Helsingborgs IF-gate i somras avvaktar jag.

29-22 slutade på till slut. Klasskillnad i alla led. YIF såg bra ut, men man ska inte sväva iväg för mycket med take på motståndets illa fäktande.

Noterbart i övrigt från El Clasico:
* Matchen tvingades avbrytas några minuter i första halvlek – eftersom det läckte vatten från tacket. Det roliga med det var YIF:s tweet innan matchen:

img_4651

171206 Problem med ett lŠckande tak under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Ystad och Lugi den 6 december 2017 i Ystad. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166

* Någon måste fixa ett hårband till LUGI:s Anton Karlsson. Han kommer få en whiplashskada efter alla kasta-undan-luggen-från-ansiktet-ryckningar annars.
* Jag börjar fatta att Ludvig Hallbäck kan bli den bäste handbollsspelaren av samtliga i Hallbäck-familjen.
* Hampus Andersson, Anders Persson och Lukas sandell i praktform kan bli en obehaglig upplevelse för IFK Kristianstad på lördag. Bryts månne sviten där?
* Nemanja Milosevic drog på sig ett direktrött när han slaktade Lukas Sandell i slutminuterna. Men klappade om och bad om ursäkt till Sandell på vägen ut till omklädningsrummet. Bara i handboll..
* Måns Landgren kom in i YIF:s mål slutminuterna. Ystads egen Nebojsa Simic! Uppvisningen var sinnessjuk.

***

Dagens roligaste nyhet levererade annars HK Malmö – även om man borde bli bättre på att förmedla den typen av grejer.
Den korsbandsskadade Robert Månsson, som av så många beskrivs som en så stor lagspelare, har nämligen erbjudits nytt tvåårskontrakt som också signerats.
Wow. Big like på den.
Den symboliska gärningen, framtidstron, långsiktigheten och medmänskligheten.
Malmö hade kunnat borsta av ett problem, men lägger tid och energi på att lösa ett problem på ett rakryggat sätt. Gudarna vet när Månsson kan spela handboll till hundra procent igen. Kanske inte ens när ligan drar igång till hösten 2018.

***

På fredag kommer nästa pod. En pod utan gäst.
Det är ju tydligen så man gör handbollspodar?
In med några medelålders män med omotiverat stora egon som pratar om sig själva.
Tills dess kan ni lyssna på det senaste avsnittet med Anna Olsson.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close