FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Traustason bara en bit i pusslet

Arnor Ingvi Traustason var en högklassig allsvensk spelare i IFK Norrköping.

När nu bara formaliteter återstår innan han kan presenteras som nyförvärv i MFF finns det en hel del som talar för att han kan bli det i MFF också.

Men det behövs göras mer. Mycket mer.

Just nu är MFF:s mittfält lite av hela havet stormar.

Magnus Wolff Eikrem har bekäftat att han lämnar MFF. Det återstår bara att MFF också gör det och att han hittar en ny klubb (eller nygammal i Molde).

Jo Inge Berget kommer att lämna.

Erdal Rakip och Oscar Lewicki löper MFF stor risk att förlora.

Får dessutom trovärdiga signaler om att MFF mer eller mindre gett upp hoppet om att Bonke Innocent ska leva upp till förväntningarna. I klartext, om MFF kan sälja eller låna ut honom under vinterfönstret så gör man det.

MFF kan alltså tappa fem spelare i den lagdelen. Den avstängde spelaren är ju också användbar både som mittfältare och anfallare och han kommer inte att spela mer i MFF. Blir han fälld utgår jag från att MFF utlöser code of conduct-klausulen och gör sig av med honom och blir han frikänd räknar jag med att MFF säljer honom.

Malmö FF behöver alltså fylla på med mittfältare, oavsett om de ska utgå från kanten eller mitten.

Räknar man bort Eikrem, Berget, Rakip, Lewicki, Innoncent och XX – och det kan som sagt bli så – har MFF för närvarande följande urval. Anders AC” Christiansen, Mattias Svanberg och Erik Andersson plus lärlingarna Samuel Adrian, Pavle Vagic, Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani och Anton Kralj. Men Konstandeliasz, Shabani och Kralj kommer att vara helt nyuppflyttade i januari 2018. Dessutom är Kralj i grunden vänsterback även om han gjort succé som vingback i Gefle IF. Renodlad yttermittfältare är han inte. Och även om Erik Andersson går in på sitt sista år som kontrakterad i MFF är det långt från säkert att han inte ska fortsätta att lånas ut.

Eftersom högerbacken i MFF går så högt kan man diskutera om  Anton Tinnerholm och hans ersättare Eric Larsson också ska plockas med när man inventerar mittfältsförrådet, men det gör egentligen inte någon skillnad. I det fallet är det ju en spelare ut och en in. I utgångsläget likvärdiga.

Arnor Traustason är ett bra nyförvärv.

Men totalt sett ligger MFF fortfarande på ett rejält minus.

Daniel Anderssons jobb är alltså långt ifrån klart. Det vet han och MFF-ledningen. Traustason är bara en bit i pusslet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close