Padelbloggen

Baksmällan efter EM

EM, som spelades i Estoril i Portugal den 13-18 november, var en härlig upplevelse och jag ser redan fram emot nästa internationella mästerskap, VM i Paraguay i oktober 2018. Både vi, svenska damlaget, och herrlaget var besvikna med en femte- respektive sjätteplats, men att få vara på plats för att se och även möta några av världens bästa padelspelare gav oss alla mycket inspiration.

Det svåra för mig efter hemkomsten har varit att ladda om, eftersom EM var ett mål som jag hade strävat efter hela säsongen 2017. Ungefär som den där stora festen man arrangerar och har längtat länge efter och som man njuter varje sekund av, men dagen efter kommer utmattningen och en stor tomhet.

img_0144img_0209

Helgen efter EM spelade jag Masters Final i den svenska padeltouren, Swedish Padel Tour i Växjö, men jag måste erkänna att det var svårt att ladda om trots att tävlingen, jämte SM, är den mest prestigefyllda turneringen i Sverige med en total prissumma på 50 000 kr. Min partner, Ann Roslund från Helsingborg RK, och jag höll vår seedning och kom trea, efter förlust i semifinalen mot de slutliga vinnarna Sofia Arvidsson, Halmstad Padel, och Anna Svedenhov, Padel Crew.

Samtliga våra matcher var avslagna utan den riktiga nerven och jag som normalt sett har temperament på banan höll mig lugn, det vill säga ett tecken på att den rätta energin inte fanns där.
Jag älskar normalt sett att träna padel, men efter EM har min motivation varit låg. Jag fick dessutom ett ofrivilligt träningsuppehåll, eftersom jag skadade mig i samband med att jag skulle lyfta vår snart tvååriga son, Adrian. I dag var jag emellertid tillbaka på träningsbanan med min sambo, Stefan Krüeger, som också
är mycket engagerad inom padeln, bland annat inom förbundet.
Vi brukar ha svårt att enas om hur vi ska träna på padelbanan (inget undantag i dag!), men vi genomförde i alla fall en timmes träning med Adrian ivrigt påhejande, både på (allt för ofta!) och utanför banan. Det har sina utmaningar att vara elitidrottare och småbarnsförälder!

img_0104 img_0249

Det kändes inte helt ok under dagens träning, så min medverkan i fredagens uppvisningsmatch på Sportcenter Syd i Lödde med världsspelaren Fernando Poggi, Spanien, mot Sveriges högst rankade par, Andreas Pålsson och Bobby
Seger från Lödde PC, är tyvärr i farozonen. Jag ska i alla fall försöka spela, annars får min sambo hoppa in och det gör han mer gärna eftersom han ser sig själv som en blivande tourspelare (i alla fall som veteran) och väldigt mycket bättre padelspelare än vad jag är.

Kom gärna förbi den fina anläggningen, Sportcenter Syd i Lödde, på fredag kl.17.30 och se på underhållande padel!

Bästa padelhälsningar
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close