FotbollMalmö FFNyheter

MFF och VM lockade Traustason till Malmö

När MFF hörde av sig var Arnor Ingvi Traustason redan inställd på attt lämna AEK Athen och inte återvända till Rapid Wien, som lånat ut honom.

I Malmö lockade MFF, stämningen hemma på Stadion som snart byter namn och möjligheten att få speltid inför uttagningen till det VM som väntar i sommar.

– Jag ville vara del av Malmö FF som fajtas om pokalen varje år. Det gillar jag, konstaterar han.

Stämningen på Swedbank stadion och att publiksnittet i år nådde 18 254 åskådare var också en faktor.

– Man vill ju spela för mycket folk, det blir mycket roligare. Och även om jag än så länge bara spelat här som motståndare gillade jag sången före matchen och stämningen.

VM i Ryssland 14 juni-15 juli där Island ska möta Argentina, Kroatien och Nigeria vill han också väldigt gärna vara en del av.

– Jag vill spela varje match och varje minut för att bli uttagen i truppen som åker till VM. Det betyder jättemycket för mig och jag hade inte fått många minuter i AEK. Därför var det nödvändigt att flytta och här är jag idag och är jätteglad för det. Att återvända till Rapid Wien var aldrig något alternativ och jag är tacksam för att det löste sig.

– Troligtvis kommer jag att åka med landslaget på vinter-turnén. Truppen är inte uttagen än, men jag hoppas. Vi ska till Indonesien.

Därför ansluter den 24-årige mittfältaren till MFF först en bit in i januari.

Inför valet av MFF rådfrågade Arnor Traustason landsmännen och de tidigare MFF-spelarna Kari Arnason och Vidar Örn Kjartanson.

– Kari sa bara bra saker om Malmö och MFF och han sa att det är rätt grej för mig att komma hit. Vidar sa samma sak.

Han pratade också kort med Daniel Andersson och Magnus Pehrsson.

– De har vissa positioner och ideer om hur MFF vill använda mig i laget. Vänsterkanten är ju den position jag spelat mest på, men jag löser högerkanten eller bakom forward också. Jag är högerfotad.

– Jag är löpstark, hjälper till i försvaret och gillar att kontra. När jag ser att laget kommer att vinna bollen ser jag till att alltid vara först upp. Jag har ett bra skott och kan ta fasta situatioer.

Hemma på Island var han central mittfältare. Att istället låta honom utgå från vänsterkanten var något dåvarande IFK Norrköpingstränaren Janne Andersson kom på och Traustason hyllar den svenske förbundskaptenen.

– Tiden i Norrköping var hur bra som helst. Vi var tajta Janne och jag och han hjälpte mig väldigt mycket. Jag ringer fortfarade ofta honom och pratar.

I valet av ny klubb hade Janne Andersson enbart ett råd.

– Han sa, tänk bara på vad som känns rätt för dig och gör det.

 

171207 Malmš FF sportchef Daniel Andersson presenterar Arnor Ingvi Traustason som ny spelare, hŠr poserar han fšr ett portrŠtt den 7 december 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166

 

Kontraktet är skrivet på fyra år, till och med säsongen 2021 och Arnor Traustason kommer att få tröja nummer 8.

Och för de som undrar över hur efternamnet ska uttalas har han ett bestämt besked.

– Tröjstason.

Hemma på Island spelade han i den lilla lokala kluben UMF Njardvik och betydligt större Keflavik och innan han värvades till IFK Norrköping 2014 testade han tillvaron som utlandsproffs med en period i norska Sandnes.

– Arnor är en hårt arbetande och allsidig offensiv spelare som är duktig med bollen och bra på att göra poäng. Han gjorde ett stort avtryck sist han spelade i Allsvenskan och har sedan dess samlat på sig internationell erfarenhet med spel i Europa och med landslaget. Vi är glada att knyta honom till oss, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close