FotbollNyheter

Tobias Malm till Tvååker

Förre Malmö FF-spelaren Tobias Malm är klar för division 1-nykomlingen Tvååkers IF.

Senast spelade den 25-årige yttermittfältaren/ytterbacken i KSF Prespa Birlik, men han har tränat med Tvååker under hösten.

– Tobias är en spelare som vi har haft ögonen på sedan i somras. Han har tränat med oss kontinuerligt sedan i augusti och besitter en hög högsta kapacitet. En ödmjuk kille med en inre drivkraft att göra sitt yttersta i Tvååkers IF. Jag förväntar mig mycket av Tobias både på och utanför plan, säger tränaren Mattias Lindström till klubbens hemsida.

Tobias Malm kom till Malmö FF från Södra Sandby IF och debuterade i Allsvenskan mot IF Elfsborg i april 2011. Samma år utsågs han till Malmöfotbollens bäste juniorspelare av Fotbollklubbarnas samorganisation. Han var även med när MFF mötte AC Milan med Zlatan Ibrahimovic i en vänskapsmatch. Matchen slutade 2-2 sedan Tobias gjort 2-1-målet för MFF (bilden, foto: Bildbyrån).

Trots de tidiga framgångarna fick Tobias Malm svårt att ta en plats i MFF och lånades först ut till Trelleborgs FF och sedan till Landskrona BoIS. Han gjorde även en långutflykt till Östersunds FK där han spelade säsongen 2014. Efter det gick hans kontrakt med MFF ut och han har då representerat Lunds BK, FC Höllviken och KSF Prespa Birlik.

– Tobias är en löpstark yttermittfältare med briljant teknik och ett tungt avslut men han kan också spela ytterback. Han kommer bidra mycket till klubben både på och utanför plan med all den rutin han besitter trots sin unga ålder. Vi välkomna Tobias Malm till Tvååkers IF med öppna armar, säger Tvååkers Players manager Emil Zander till klubbens hemsida.

Kontraktet med Prespa Birlik hade löpt ut.

Bland lagen Tvååker kommer att få möta i division 1 2018 finns Torns IF, Lunds BK, Ängelholms FF, Kristianstad FC och Eskilsminne IF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close