Nyheter

Nytt SM-guld till Fair Plays herrlag

Mästarlaget gjorde det igen. Fair Play TK:s herrlag besegrade Solna TK och tog tredje raka SM-guldet. Fair Play vann finalen med 5-1 i matcher.

– Helt otroligt! Ett tag var vi långt från final, men vi har ett fantastiskt lag och en härlig stämning i truppen. Alla pushar varandra under matcherna. Vi har haft jäkligt kul under den här resan och att vi fick avsluta med ett SM-guld är riktigt roligt, säger Fair Play-lagledaren Robin Borg i ett pressutskick.

Fair Play vann en jämn match med 4-2 när lagen möttes i elitserien för tolv dagar sedan. På finaldagen gjorde hemmalaget ett par ändringar i truppen. Tysken Daniel Masur var med i laget igen och så var publikfavoriten Frederik Nielsen tillbaka i Malmö. Dansken spelade final i en turnering i Thailand på lördagen, satte sig på planet direkt efter matchen och gjorde på söndagen sitt första framträdande för Fair Play för året.

Hemmalaget fick bästa möjliga start och gick fram till 2-0 efter dubbelmatcherna. Filip Bergevi/Daniel Masur besegrade Jonas Luetjen/Frank Wintermantel i en svängig andradubbel med 10-6 i supertiebreak. Förstadubbeln mellan Frederik Nielsen/Isak Arvidsson och Jacob Adaktusson/Jonathan Mridha blev en spännande drabbning med många sevärda bolldueller. Fair Play-paret var starkast för dagen och tog hem den tuffa tvåsetaren med 6-4, 6-4.

I singelspelet utökade Isak Arvidsson till 3-0. 25-åringen stod för en stabil insats och vann tredjesingeln mot Jacob Adaktusson i raka set, 6-4, 6-1. Pablo Figueroa avgjorde finalen när han slog Filip Prpic på fjärdesingeln med 6-3, 7-6.

 – Äntligen fick jag avgöra! Det har tagit några år, men nu var det min tur, säger Pablo Figueroa, som gjorde en strålande finalmatch.

– Jag fick en perfekt start och spelade bra. Jag spelade bra mot honom i elitserien också. Jag visste att det skulle bli en tuff match, så jag är otroligt glad att jag vann.

Solna putsade till siffrorna något. Jonathan Mridha, som inte förlorade någon match i elitserien, förlängde sin segerrad när han slog Fair Play-ettan Daniel Masur i supertiebreak. I kvällens sista match fick Frederik Nielsen slita hårt mot Jonas Luetjen, men Fair Play-spelaren slog till slut in matchbollen i supertiebreak och fastställde slutresultatet 5-1.

SM-FINAL

Fair Play TK-Solna TK 5-1

S1: Daniel Masur-Jonathan Mridha 3-6, 6-4, 0-1 (6-10)

S2: Frederik Nielsen-Jonas Luetjen 6-4, 6-7, 1-0 (10-6)

S3: Isak Arvidsson-Jacob Adaktusson 6-4, 6-1

S4: Pablo Figueroa-Filip Prpic 6-3, 7-6

D1: Frederik Nielsen/Isak Arvidsson-Jonathan Mridha/Jacob Adaktusson 6-4, 6-4

D2: Daniel Masur/Filip Bergevi-Jonas Luetjen/Frank Wintermantel 6-2, 4-6, 1-0 (10-6)

Relaterade artiklar

Close
Close