Padelbloggen

Blogg: Världsmästare på besök i Lödde

Det blev padelspel i fredags i Lödde för mig tack vare sjukgymnast Jonas Viklund, Hyllie Idrottsskadeklinik. Han hjälpte mig nämligen att få ryggen i spelbart skick.

Det var tur för mig, eftersom det var en fantastisk upplevelse att få spela med en av världens mest meriterade manliga padelspelare. Innan fredagens match kände jag inte till mycket mer om min partner, Fernando Poggi, än att han var en etablerad spelare på den professionella padeltouren, World Padel Tour. Stefan, min sambo, som däremot googlar på allt som gäller sport, upplyste mig emellertid inför uppvisningsmatchen mot Andreas Pålsson, rankad etta i Sverige, och Ki Nilsson (som ersatte en sjuk Bobby Seger), att min partner hade tre VM-guld, två i lag och ett i par!!! Att han dessutom var sympatisk och charmerande gjorde mig inte mindre knäsvag.

img_8111 img_8106 img_8112 img_8088

Trots att jag kände mig mycket spänd inför matchen gick spelet över förväntan: Fernando och jag vann faktiskt en välspelad och jämn match i två raka set. Jag ska dock vara ärlig och erkänna att Fernando fick fler bollar mot sig än vad jag fick, vilket naturligtvis inte varit fallet om vi hade spelat en riktig tävlingsmatch mot Andreas och Ki. Hur som helst var tillställningen en nyttig erfarenhet för mig och jag blev ännu en gång klar över hur mycket det finns att lära sig inom padel, både i det defensiva och offensiva spelet. Jag kommer till exempel framöver sträva efter att konstant ligga djupt i knäna både vid vägg- och volleyspelet eftersom det är en förutsättning för att kunna utveckla svårare slag. Att kunna spela djupt kräver starka ben, vilket Fernando var ett bra bevis på. Han är nämligen extremt vältränad, liksom övriga spelare i världseliten. Padel är med andra ord en sport som kräver en god fysik om du vill nå toppen.

Med anledning av att tävlingssäsongen är över är jag i en uppbyggnadsperiod där fokus för mig ligger på teknikövningar i padel och att behålla en god fysik genom regelbunden löpning samt styrketräning. I dag körde jag ett längre teknikpass vilket jag kan rekommendera om ni har svårt att få ihop fyra spelare vid något tillfälle. Att spela padel två eller tre personer är nämligen att föredra vid teknikövningar eftersom det handlar om att nöta in slag. Däremot såg jag något vid dagens träning (banan bredvid) som jag inte kan förstå och det är när två
spelare försöker spela match mot varandra över hela padelbanan. Bortkastade pengar för en timmes padel enligt mig!
Avslutningsvis vill jag tipsa kvinnliga padelspelare om ett trevligt padelevent med mig kommande fredag på Sportcenter Syd i Lödde: AW-padel för tjejer med start kl. 16.45. Du kan läsa mer om eventet på www.matchi.se.

Vi ses på padelbanan!
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close