IK PanternIshockeyNyheter

Två hemmamatcher ska lyfta Panterns ekonomi

På onsdag väntar den första av två hemmamatcher som ska ge en välbehövlig boost i IK Panterns ekonomi. Då är det en så kallad 5- och 1-kronas-match mot Almtuna.

Principen är enkel. Det är fri entré och för varje åskådare upp till och med 1 000 betalar ett antal sponsorer fem kronor per åskådare och ett antal privatpersoner en krona. Maxbeloppet per sponsor är alltså 5 000 och för privatsponsorerna 1 000 kronor, men då krävs det en publiksiffra över 1 000. Annars tappar man en femma respektive en krona för varje åskådare som fattas.

Just nu ligger Panterns hemmasnitt på 651.

– Med fri entré och en toppmatch att bjuda på, för både vi och Almtuna finns ju med högt upp i tabellen, borde vi nå målet med 1 000, säger IK Panterns ordförande Mattias Schönhult.

– Självklart har de här matcherna dessutom en stor betydelse för vår ekonomi.

IK Pantern har använt konceptet förr och normalt sett ger det en utdelning på mellan 250 000 och 300 000 kronor per match. För en förening som Pantern är ett extra tillskott på över en halv miljon extremt betydelsefullt.

Första matchen med fri entré är alltså på onsdag då tabelltrean Pantern tar emot fyran Almtuna.

Match två blir mot Leksand alldeles i början av det nya året. Där behöver Pantern inte oroa sig för att det inte ska bli hyfsat med folk i Isstadion.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close