FotbollNyheter

Bjelkanovic lämnar Österlen för Prespa Birlik

Prespa Birlik har gjort klart med Boris Bjelkanovic. Den 33-årige mittbacken spelade i år i division 2-konkurrenten Österlen FF.

195 centimeter långe Bjelkanovic är en storväxt och stark försvarsspelare med stor rutin. Innan Österlen-tiden spelade han i BW90 IF och FC Rosengård, men han har även en rejäl internationell meritlista. På Prespa Birliks hemsida räknar klubben upp att han spelat i högsta divisionen i fem olika länder: FC Lushnja 2013-2014 (Albanien), Honved 2011-2012 (Ungern), FC Koper & FC Celje 2009-2010 (Slovenien), Atromitos Gereoskipou 2009 (Cypern), FC Apep 2008-2009 (Cypern)
och Kamen Ingrad 2006-2008 (Kroatien).

– Det känns jättebra att ha skrivit på för Prespa Birlik. Det är en stabil klubb med traditioner och jag är glad att jag är här. Jag har spelat mot Prespa i tre säsonger och det har alltid varit tufft. För den kommande säsongen har Prespa ett ungt lag med duktiga tränare som har ambitioner och jag är säker på att det blir en bra säsong, säger han till den officiella hemsidan.

Där uttalar sig även ordföranden Ercan Kerim, som ligger bakom värvningen.

– Boris har en gedigen bakgrund som professionell fotbollsspelare. Han har spelat 11 år i diverse klubbar runt om i Europa. Senast i Österlen förra året visade han att han är en viktig kugge i ett lag med sin rutin och efarenhet. Det är en stabil och väldigt stark mittback, inte minst med sina 195 centimeter uppe i luftrummet. Boris passar bra in i vårt nya lagbygge. Vi vill satsa ungt framöver och då krävs det även några spelare med rutin och erfarenhet.

Tidigare i veckan gjorde KSF Prespa Birlik klart med anfallaren Besemir Faniq från Kvarnby IK. Han har även spelat i FC Rosengård, FC Höllviken och Lunds BK.

Dessutom har Prespa Birlik förlängt kontraktten med Sandro Nalic, Onur Körhan och Muamet “Mudi” Asanovski samt kontrakterat Nesat Spahiu som ny assisterande tränare.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån (Bjelkanovic i mitten av bilden, då han spelade i FC Rosengård mot Prespa Birlik).

 

Relaterade artiklar

Close
Close