IK PanternIshockeyNyheter

Utanför isen träffade Pantern målet, på isen missade man

Utanför isen prickade Pantern målet. På den gjorde man en plattmatch och föll med 0-2 mot formlaget Almtuna.

Det positiva först. Matchen var en så kallad 5-kronasmatch där publiken bjöds på fri entré och åtskilliga sponsorer ställde upp och betalade en femma för varje åskådare upp till och med 1 000. Därför var det viktigt att publiksiffran nådde den nivån. Det gjorde den.1 087 bänkade sig i Isstadion, en bra bit över snittet.

I själa matchen nådde laget inte nivån. Spelmässigt var det rätt jämnt, men Almtuna var bättre, både på att utnyttja Panterns misstag och på att plocka fram skärpan framför motståndarmålet.

– Vi nådde inte nivån vi brukar hålla och som vi ville ha. Egentligen var det rätt mediokert och var inte alls så intensiva som vi ska vara. Skridskoåkningen som är en styrka för oss fick vi heller inte igång, sa Sebastian Dyk (bilden), som var tillbaka i Pantern efter den korta utflykten till Malmö Redhawks.

– Det var kul att spela där. Men nu har de uppehåll och Pantern spelar matcher. Därför är det 100 procent fokus på Pantern och vi kommer att göra en bra match på fredag i Stockholm mot AIK.

Fredrik Hallberg, som nu även formellt ersatt Håkan Åhlund som huvudtränare, hade samma analys som Dyk.

Det blev ett dipp i nivån.

– Almtuna var beslutsamt och gjorde det bra, det får man inte glömma bort. Med vi saknade det sista lilla överallt. Kanske framförallt framåt eftersom vi inte gjorde mål, men även bakåt.

Har du ändrat någonting i upplägget sedan Håkan Åhlund lämnade båset?

– Nej, absolut ingenting. Det är exakt samma Pantern och vi löser det bra både på match och träning.

Håkan Åhlund har i praktiken ersatt entledigade Joakim Tillgren som sportchef, men klubben vill inte kalla rollen så utan har istället upprättat en arbetsbeskrivning:

“Håkan Åhlund ansvarar för hela organisationen runt IK Panterns A-lag. Han har ansvaret för spelarkontrakt, agentkontakter och spelaravtal. Håkan sköter dessutom den löpande kontakten med andra klubbar.”

Mellan period ett och två bjöd IK Pantern och Malmö konståkningsklubb på ett riktigt snyggt luciaframträdande!

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close