FotbollNyheter

Dubbelt ex-allsvenskt till FC Hessleholms tränarbänk

Två gamla Vittsjöspelare bildar ny tränarduo i FC Hessleholm, ett lag som i år trillade ur division 2. Och det är en oerfaren tränarduo som nu ska se till att klubben studsar tillbaka på rätt väg efter en dålig säsong i division 3.

Det är en ung tränarduo som FC Hessleholm nu presenterar.
Den 33 år gamle målvakten, Sonja Fransson (bilden), blir ny huvudtränare för FC Hessleholm och vid sin sida kommer hon ha 32-årige Charlotte Bergstrand. Båda har en historia som spelare i allsvenska Vittsjö GIK, som de var med om att föra upp till allsvenskan, men även i Glimåkra IF som de hjälpte till att etablera i division 1.

Nu avslutar båda sina spelarkarriärer och ska, från sidlinjen, försöka hjälpa FC Hessleholm på rätt väg efter en dålig säsong i division 2 där laget trillade ur.
– Det ska bli väldigt spännande! Det känns roligt med FC Hessleholm som är en stor förening med många unga tjejer, säger Sonja Fransson.

Nu läggs alltså både skor och målvaktshandskar på hyllan och istället får Fransson, och Charlotte Bergstrand som kommer agera assisterande tränare, nu göra sin tränardebut.
Ett uppdrag hon ser fram mot med spänning.
– Det blir väl att se om man får ihop ett lag och sedan givetvis matcherna och coachingen där. Sedan att utveckla spelare och sträva mot gemensamma mål och se om man kan lyckas med det från sidan av planen också.

Med rutin från elitfotbollen hoppas nu Fransson att hon, och assisterande tränare Bergstrand, kan bidra med en stark vilja att vinna till FC Hessleholm.
– Jag hoppas att vi kan bidra med en vinnarmentalitet och en seriositet. Vi vet ju vad som krävs för att jobba uppåt.

Och spelidén har den gamle målvakten redan klar för sig. Det Fransson-ledda FC Hessleholm ska byggas bakifrån och på en solid grund.
– Jag tror mycket på att man ska ha en trygghet bakifrån och sedan därifrån kunna skapa ett bra anfallsspel.

FC Hessleholm trillade ur division 2 efter dålig säsong då laget endast lyckades skrapa ihop elva poäng på 22 matcher och laget var inte nära på att hålla sig kvar.

Målen för nästa säsong är ännu inte satta. Men på sikt hoppas hon kunna bygga ett starkt FC Hessleholmslag.
– Vi har ännu inte satt oss ner och diskuterat målsättning och så vidare med spelarna. Det är ju inte riktigt bestämt ännu vilket lag och vilka spelare vi kommer ha att tillgå till nästa säsong. Det får vi ta när det är klart. Men jag och Charlie (Charlotte Bergstrand) hoppas kunna bygga något långsiktigt i FC Hessleholm, avslutar Fransson.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close