InnebandyNyheter

Överraskningen FC Cimrishamn siktar mot seriesegern

FC Cimrishamn har i år haft en stark säsongsinledning och laget tillhör toppskiktet av herrinnebandyns division 3. Något lagets spelande assisterande tränare och tillika poängkung är något överraskad över.
– Vi hade förväntat oss att vara i botten eller mitten, säger Andreas Björborn.

Toppstriden tätnar i innebandys division 3. FC Cimrishamn har, något oväntat, gått starkt och laget ligger nu tvåa i tabellen, strax bakom Svedala som hittills varit omutbara i toppen av tabellen.
FCC:s spelande assisterande tränare är något överraskad av den starka säsongsinledningen.
– Jag tycker den har varit väldigt bra. Den är över förväntan helt klart. Vi förväntat oss att vara i botten eller i mitten, men det har gått mycket bättre än vad vi trott.

Målsättning att komma i mitten? Trots att det gått så bra?
– Det var ju att komma i mitten av tabellen. Men vi har utvecklats rätt mycket på väldigt kort tid. Då ändras förutsättningarna efter det.

Vad är det som gör att det gått så bra för er?
– Vi har fått in ett par nya spelare i laget, samtidigt har de spelare som redan var här fått lite mer rutin.

Den spelande assisterande tränare Björborn leder själv poängligan i division 3 i överlägsen stil. Något som inte överraskar honom särskilt.
– Det ska jag också göra, tycker jag själv i alla fall. Men det är alltid svårt när man kommer upp i seriesystemet lite och kunna hålla fokus. Men hittills har det gått bra. Sen är det roligt att vara assisterande och kunna påverka lite också.

Vilka är lagets styrkor och svagheter?
– Vår styrka är att vi har blivit ett enormt starkt lag tillsammans. Det har vi nog inte varit innan, men nu har vi blivit det. Vår stora svaghet är nog bristen på rutin i laget. Vi har inte alls lika mycket rutin som andra lag har.

Nu när det, lite överraskande kanske, gått så bra som det gjort. Siktar ni mot seriesegern då?
– Ja, det gör vi. Halva serien är ju spelad och skulle vi inte klara av att gå upp nu skulle det kännas rätt tungt.

Vad behöver ni göra för att komma ikapp och gå förbi Svedala som leder serien och verkat starka?
– De förlorade sin senaste match vilket gör att om vi vinner vår match mot dem, som vi spelar ikväll, så är vi bara en poäng bakom. Vi behöver en vinst ikväll, för då har vi det i egna händer. Sen har vi ytterligare ett möte mot dem vilket gör att vi har allt i egna händer för att kunna gå om dem. Vilket vi också kan göra, vi är ett mycket stabilare lag nu, avslutar Björborn.

Rasmus Hansson
Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close