FotbollNyheterTrelleborg FFTrelleborgs FF

TFF:s evenemangsansvarige och marknadschef om återkomsten till Allsvenskan

Trelleborgs FF:s återkomst till Allsvenskan ökar kraven på klubben och dess arrangemang kring matcherna. Peter Kronström, som är evenemangsansvarig och marknadschef i TFF, berättar nu att klubben arbetar för fullt för att förbereda sig på ett marknads- och arenamässigt plan inför nästa säsong.
En sak står klar redan; grillspetten är tillbaka för att stanna.

Detta är en artikel i Trelleborgs FF:s föreningsmagasin

Sedan det allsvenska avancemanget säkrades har arbetet med att förbereda föreningen inför nästa säsong påbörjats. Och det finns en del saker och frågor som TFF har att stå i för tillfället, även om Kronström menar att skillnaden från Superettan egentligen inte är jättestor.
– I princip är det samma sak som om vi hade legat i Superettan. Skillnaden är egentligen inte jättestor förutom att vi måste försöka dra in mer pengar till klubben.

Hur arbetar ni för att göra det?
– Vi försöker hitta fler aktörer. Vi märker att intresset är betydligt större från näringslivet nu när vi ligger i Allsvenskan. Det är till och med så att folk kontaktar oss och vill vara med och sponsra vilket är jättetrevligt. Sen är det så att det blir en prisökning då allting blir större nu jämfört med att ligga i Superettan.

Hur förbereder ni inför Skånederby och andra stormatcher inför nästa säsong på Vångavallen som tar 5500 åskådare i dagsläget?
– Där måste vi ligga i symbios med kommunen. Vi för hela tiden en dialog med dem om hur vi ska göra. Dels i premiären mot IFK Göteborg och inte minst till derbyt i maj. Sen ska vi inte sticka under stol med att det blir 13 andra matcher som vi måste hantera på bästa sätt. Det blir en ny upplevelse att få in så mycket folk här. Kommunen håller just nu på att undersöka ifall vi kan få fler sittplatser här. Det innebär att man börjat ta bort True Blues (den officiella supporterföreningen till TFF) ståplats men även att fylla ut med fler sittplatser på andra ställen av arenan. Det gör ju att man måste hitta ny ståplatssektion för True Blues på ena kortsidan och sen tror jag även att man håller på att ta bort bortasektionen som är ståplats och göra sittplats där också. På så vis har vi ståplats på båda kortsidorna istället.

Vad tycker True Blues om detta?
– Vi lever i symbios med dem också naturligtvis. Jag hoppas att de är införstådda med att kommunen måste göra dessa grejerna för att kunna få arenan godkänd. Vad gäller True Blues för vi en dialog hela tiden med dem och försöker få deras engagemang, dels bättre, men även se till så att de får bästa möjliga omvårdnad. Orsaken till att de flyttade in på långsidan var att de ville ha tak och det får vi så fall försöka fixa på kortsidan också.

Hur kommer ni arbeta kring evenemang och arrangemang runt matchdagar nu?
– Vi har lärt oss lite av att ligga i Superettan. Vi tyckte att vi, inför kvalet mot Jönköping, klädde stan. Det är lite så vi tänker framöver också. Att få lite bättre symbios med näringslivet och staden. Vi har faktiskt haft ett bra möte Trelleborgs citysamverkan i veckan och har rätt bra planer på att lösa hur vi ska synas i staden. Det ska verkligen synas att ”idag spelar TFF hemma”.

Trelleborgaren verkar ha varit lite skygg för Vångavallen då ni i år hade ett snitt på 1391 åskådare per match. Ni räknar med en rejäl tillputsning av den siffran till nästa säsong?
– Det hoppas vi verkligen. När man ramlar ner så halverar man ofta i publik. Därför är min målsättning att vi ska dubbla den siffran. Absolut.

Inför årets säsong i Superettan fick Vångavallen ett nytt biljettsystem. Ett system som Kronström nu tycker verkar ha satt sig.
– Nu har vi det hyfsat under kontroll. Det är inte helt enkelt att införa ett biljettsystem som alla ska kunna. Det har varit lite strul med det. Hasse (Mattisson) och jag som jobbar med säljsidan, jag som marknadschef och han som säljansvarig, har helt plötsligt fått detta på vårt bord att vara biljettansvariga. I Allsvenskan måste vi ha en tydlig roll till detta och någon som arbetar med det.

Kraven på evenemangens säkerhet ökar hela tiden. Hur väl står sig Vångavallen ur en säkerhetsaspekt?
– Det ser väl ganska bra ut tycker jag. Tittar vi på det så har vi ändå haft landskamper här, vi har haft både HIF och GAIS här som anses vara högriskmatcher och löst dessa bitarna ett bra sätt. Men visst, vi måste trappa upp där också.

Sen till den kanske viktigaste frågan; kommer grillspetten finnas kvar till nästa säsong?
– Grillspetten kommer finnas kvar till nästa säsong! Vi kände att det var en bra grej och inte minst att media uppmärksammade det och skrev att det var Sveriges bästa grillspett. Då blir man taggad på att fortsätta när man känner att man gör rätt saker, avslutar Kronström.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close