skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

William Nilsson blev årets rallycrossjunior

RallyX Nordic-vinnaren William Nilsson har blivit utsedd till Årets Rallycrossjunior i Bilsport Award 2017. Nu har han även chansen att kamma hem titeln Årets Junior i alla motorsportkategorier.
– Det här betyder jättemycket. Dels för mig rent personligen, men även för alla som stöttar mig i satsningen. säger William i ett pressutskick.

2017 har minst sagt varit William Nilssons år. Nilsson, som tävlar i rallycrossens näst högsta klass Supercar Lites för teamet JC Raceteknik, tog guld i både Svenska mästerskapet och RallyX Nordic, samt knep en femteplats i det inofficiella världsmästerskapet RX2 International Series. Under torsdagen, samma dag som 18-årige Nilsson tog körkort, uppmärksammades hans prestationer på banan. Tidningen Bilsport har nämligen gett honom utmärkelsen Årets Rallycrossjunior.
– Det här betyder jättemycket. Dels för mig rent personligen, men även för mitt team, sponsorer, familj, vänner och alla som stöttar mig i satsningen. Jag har lagt ner oerhört mycket energi och arbete på att nå mina mål det här året. Priset är ytterligare en bekräftelse på det jag uppnått i år, säger Nilsson.

I Bilsport Award får även svenska folket rösta fram vem som är Årets Junior i samtliga motorsportkategorier. Och Tomelillapågen är en av de nominerade.
– Att vinna skulle innebära att jag ses som Sveriges bästa junior. Jag och alla runt mig skulle bli oerhört glada om ni röstade på mig. Tidigare år har personer som jag ser upp till fått det här priset, så därför vore det såklart häftigt att själv få det. Mitt långsiktiga mål inom rallycrossen är att bli värdsmästare, och det här skulle vara ett steg i rätt riktning.

Juryns motivering: ”Han har sedan debuten i SuperCar Lites vid 14 års ålder gått den långa vägen från krasch till mästare. Årets svenska mästare i RallyX Lites blev även topp fem i Europa.”

Foto: Tony Welam

Tidigare Award-vinnare i kategorin Årets Rallycrossjunior:
2000 Magnus Hansen
2001 Fredrik Enholm
2002 Kim Andersson
2003 Niklas Hagström
2004 Martin Lundqvist
2005 Niklas Hagström
2006 Andreas Larsen
2007 Andreas Larsen
2008 Peter Hedström
2009 Johan Larsson
2010 Patrik Ydrefalk
2011 Tommy Johansson
2012 Anton Marklund
2013 Robin Larsson
2014 Kevin Eriksson
2015 Kevin Hansen
2016 Kevin Hansen

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close