FotbollMalmö FFNyheter

MFF-målvakt på väg att lånas ut till Lunds BK

Jakob Tånnander, som nyligen fick lärlingskontrakt i MFF:s A-trupp är på väg att lånas ut till divsion 1-laget Lunds BK.

– Jag kan bekräfta att diskussioner förs, säger Lunds BK:s sportchef Bosse Cronqvist.

Han betonar att inget är klart, men hoppas att det ska gå i lås.

– Vi är i behov av en målvakt och för Jakob skulle det spelmässigt vara ett steg uppåt, vilket givetvis även MFF har nytta av. Jakob är ung, men han är en väldigt mogen målvakt för sin ålder. Han har rejäl A-lagserfarenhet och många ungdomslandskamper.

Ett steg upp hade det blivit eftersom Jakob Tånnander i år var utlånad till Österlen FF i division 2 och tidigare även varit det till Högaborgs BK på samma nivå. LBK tog klivet upp i division 1.

Lunds BK:s behov på målvaktsposten beror på en envis skadeotur. Alla tre målvakterna som är aktuella för A-laget går skadade, två av dem riskerar att bli borta ända till sommaren.

– I division 1 får man bara förstärka under övergångsperioderna. Att chansa och vänta till sommarfönstret kan vi helt enkelt inte göra.

– För Jakob och MFF:s del bör det också vara en fördel att Janne Möller är målvaktstränare i Lunds BK. Då kan Jonnie Fedel och Möller ha koll på honom i MFF och Möller även hos oss, säger Bosse Cronqvist.

En kul detalj är också att Jakob Tånnander, som är född den 10 augusti 2000, redan tidigare spelat i Lunds BK. Han kom dit från moderklubben Dalby GIF och fick debutera i A-laget redan som 14-åring!

– Vi satte in honom i en match efter en diskussion om vi skulle våga och han löste det hur bra som helst, så LBK-debuten är redan avklarad, säger Bosse Cronqvist.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Close
Close