FotbollNyheter

Malmö City FC vann den viktiga bottenmatchen

Samtidigt som Svenska Futsal-ligan blir allt mer etablerad kämpar Malmö City FC för att rädda nytt kontrakt i den och behålla positionen som nummer ett i skånsk futsal.

På söndagen tog Malmö City ett stort och viktigt steg genom att på bortaplan vinna med 9-7 mot bottenkonkurrenten Skövde United FC.

Därmed ligger Skövde kvar på jumboplatsen samtidigt som Malmö City FC gick upp på sex poäng efter sju omgångar och även passerade GAIS Futsal.

– En jätteviktig seger givetvis, säger Citys spelande tränare och futsal-landslagsman Kristian Legiec (bilden), som bidrog till den genom att göra tre av målen.

Lika många gjorde Abbas Abbas.

– Skövde tog ledningen med 2-0 efter tre minuter. Sedan vände vi och jag tyckte att vi hade grepp om resten av matchen även om vi onödigt släppte upp dem ett par gånger. Det var ingen vacker Futsal, mer fram och tillbaka-spel och vi ska inte släppa in sju mål. Men vi vann och det var som sagt väldigt viktigt.

– Den här säsongen är det nytt kontrakt som gäller.

De övriga Malmö City FC-målen gjordes av Daniel Burda, Walid Shams och Oscar Jägare.

Oscar Jägare är bara 16 år och än yngre är Kristian Legiecs lillebror Ken Legiec. Han är bara 14, men han redan spelat en hel del i SFL.

– Ken lär sig massor av det här, berömmer storebror.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close