FotbollMalmö FFNyheter

Felipe Carvalho flyttar till Norge

Vålerenga blev Felipe Carvalhos nya klubbadress. Tidigare under dagen presenterades MFF-mittbacken av Oslolaget.

– Det Malmö FF fick var en råtalang. Nu har han blivit skolad. Malmö har jobbat väldigt bra med honom och han har även gjort ett bra jobb själv. Han har en enormt stark fysik och var Allsvenskans kanske snabbaste spelare, säger Felipe Carvalhos agent Terje Liveröd i ett pressmeddelande utskickat av Vålerenga.

Kontraktet är skrivet på ett år och någon övergångssumma är inte aktuell eftersom den 24-årige mittbackens kontrakt med MFF löper ut vid åsskiftet.

Det senaste halvåret har Felipe Carvalho rehabiliterat en avsliten hälsena och han och MFF:s fys-team har kämpat hårt för att få honom i spelbart skick igen.

Totalt blev det 17 matcher i Allsvenskan i MFF, plus 14 under utlåningsperioden i Falkenbergs FF. Dessutom 7 matcher i det internationella cupspelet.

– Vi har gjort klart med en spelare med en väldigt stor potential som vi glädjer oss åt att få in i gruppen. Vi ser fram emot att vara med att utveckla honom vidare så att han kan få uppfyllt drömmen om att ta sig ut i Europa, säger Vålerängas sportsliga ledare Jörgen Ingebrigtsen.

Vålerenga tränas av Ronny Deila som var tränare i Celtic när Felipe Carvalho på Swedbank stadion hoppade in i den andra halvleken och i hög grad var inblandad i självmålet som gav 2-0 till MFF och avancemang till Champions League.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close