FotbollMalmö FFNyheter

Malmöanfallare klar för Helsingör

Idag blev det officiellt att förre MFF- och Kvarnby IK-anfallaren Melvin Frithzell lämnar IFK Värnamo för FC Helsingör i den danska högstaligan.

Men egentligen har det varit klart rätt länge.

– Jag tränade där för cirka tre veckor sedan och det gick bra. Efter två-tre pass sa tränaren till mig att han hade bestämt sig. Efter det har jag i stort sett väntat på att det skulle bli klart, säger den 21-årige anfallaren.

Just förtroendet från tränaren Christian Lönstrup blev avgörande för Melvin Frithzell.

– Vi hade ett bra samtal direkt. Sedan sa de att vi har kollat dig noga på video, men vi vill att du ska komma hit och bevisa vad du kan i vår miljö också. Då tänkte jag att det får jag väl göra då och efter ett par pass tog de beslutet. Det förtroendet plus att det är ett kliv uppåt fick mig att säga ja, berättar Melvin Frithzell.

Kontraktet är skrivet på två år. Just nu ligger FC Helsingör näst sist och riskerar att åka ur, men det oroar honom inte.

– Inte alls, faktiskt. Jag är övertygad om att vi kommer att klara oss kvar. Truppen är riktigt bra och de vann den senaste matchen före uppehållet. De har saknat en anfallare som kan göra mål. Förhoppningsvis kan jag ta den rollen. I truppen finns redan fyra anfallare, men att de vill ha mig beror på att de tycker att jag är en typ av anfallare som saknats.

– I matcherna jag sett har de spelat med två eller tre där framme och jag tycker att jag kan spela på alla tre positionerna.

Kommer du att flytta till Helsingör?

– Jag kommer att bo kvar i Sverige, i Malmö eller Helsingborg. Ingen av de övriga spelarna bor inne i Helsingör så då är det rätt meningslöst att jag gör det.

Hur stor nytta har du haft av säsongen i IFK Värnamo?

– Väldigt stor. Jag gjorde ju tio mål och hade gärna stannat ett år till. När chansen kom att ta ett kliv uppåt till en högstaliga var det dock givet att jag skulle ta den.

Fanns det andra bud som också innebar en flytt uppåt?

– Det fanns det, men det här kändes bäst.

Melvin Frithzell startade karriären i Malmö FF, men lämnade för Kvarnby IK när han var 15 år och det var i Kvarnby han slog igenom. 2016 gjorde han 21 mål i division 2 och värvades till IFK Värnamo.

I Helsingör FC:s trupp finns redan två svenska spelare: Måns Herrmann och Lucas Ohlander.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close