HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmö körde över OV Helsingborg

Det blev en tuff återkomst i Baltiska Hallen för OV Helsingborgs-tränaren Ulf Sivertsson. Hans förra lag HK Malmö vann med 30-20 och kunde vunnit större.

– Jag har ju lärt känna så många personer i HK Malmö och det var väldigt trevligt att träffa dem alla igen. Resultatmässigt kunde det dock varit betydligt trevligare, konstaterade han, men betonade samtidigt att det varken var överraskande eller ologiskt att marginalen blev tio mål.

– HK Malmö spelar i en annan liga än vi gör. Vi får försöka göra allt vi kan för att det inte ska märkas att de är så mycket bättre. Jag tyckte också att vi inledde bra och höll det hyfsat i den första halvleken.

I en kvart, fram till 6-5, var det match. Sedan tog OV Helsingborg timeout och HK Malmö gick loss till 11-6 på sju minuter. Efter det var det hemmalagets match och i den andra halvleken kunde man byta in nästan hela bänken på en gång.

– De som kom in gjorde det bra. Vi höll ju marginalen och vann den andra halvleken med fyra mål, påpekade HKM-tränaren Stian Tönnesen.

Första halvlekens hetaste spelare Fredrik Petersen fick till exempel sitta och titta på efter att ha gjort sju mål. Adam Lönn bidrog också väldigt mycket och gjorde sex mål när HK Malmö dödade matchen.

– Vi hade rätt bra koll på dem redan från början. De försökte med långa anfall och det fungerar inte i en hel match när handen åker upp, konstaterade Adam Lönn.

– Efter matchen i Ystad, då vi tappade en seger vi borde hämtat hem, hade vi ett bra snack. Vi kom överens om vad vi har rätt att kräva av varandra och ett första steg var att visa det här. Sedan vill vi gärna ha revansch på Ystads IF när vi möter dem här i Baltiska Hallen i mellandagarna.

Den matchen spelas den 28 december. Innan dess ska dock HK Malmö upp till Helsingborg och möta OV igen på annandag jul.

Ulf Sivertsson hoppades att det skulle bli lättare att prestera i den matchen.

– Trots allt är vi betydligt tryggare i hemmahallen. Sedan får HK Malmö väldigt gärna ha tankarna på matchen mot Ystads IF redan när de möter oss.

Samtidigt tyckte han inte att det fanns någon anledning att minska favorittrycket på sitt gamla lag.

– Förra gången vi möttes i Helsingborg blev det 19-32. På det viset gick det ju bättre idag…

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close