Padelbloggen

Padel på julafton

Visst är padel en underbar sport och en trevlig umgängesform en fredag kväll?

Jag syftar på min After Work padel i fredags med 16 tjejer i alla åldrar från hela Skåne. Vi varierade padelteori med olika praktiska övningar på banan under två timmar och avslutade därefter med en härlig tapasmeny (tack Lotta från Sportcenter Syd!). Det var en inspirerande kväll, som slår ut både Idol och tacomys alla dagar i veckan, inte bara på fredagar! Jag är verkligen tacksam som har möjlighet att få göra denna typ av event med motiverade och trevliga människor i en fin padelhall.

På tal om trevliga människor är jag glad över att få hjälpa Thomas Olsson på Malmö Padelcenter med att få i gång föreningsverksamhet på hans anläggning. Thomas är en av padelpionjärerna i Sverige och jag brukar kalla honom min mentor eftersom han alltid har stöttat mig i min träning. Det är positivt att han som hallägare inser att svensk padel även behöver starka padelföreningar för att sporten ska utvecklas. Min roll i den nya föreningen, Malmö Padelklubb, är att jag ska kvalitetssäkra träningen genom internutbildning till tränarna och ta fram en träningsplan för hela verksamheten. Jag räknar även med att hålla i clinics och träna några av klubbens bästa juniorer regelbundet.

Det har även blivit en del egen träning den senaste tiden, bland annat har jag tränat med mina landslagskompisar Anna Åkerberg och Biljana Gajic. Biljana, som är mer känd under artistnamnet Billie G, är gravid i sjunde månaden vilket ger mig flashbacks från när jag var höggravid. Jag tränade på gymmet fram till ett par dagar innan födseln och spelade även padel-EM 2015 när jag var i vecka 27.
Eftersom jag var gravid samtidigt som världens bästa skidåkerska, Marit Björgen, och hon tränade skidor med norska skidlandslaget långt in i graviditeten ville jag inte vara sämre (i övrigt inga jämförelser med Marit!). Den stora magen medförde dock en del begränsningar i padelspelet och mitt spel under EM var kanske inte så imponerande. Det lustiga var att fransyskorna och italienskorna var lite smått chockade att jag spelade. De frågade till och med mina lagkamrater om de verkligen visste att jag var gravid? Hmm. ganska svårt att missa…

Nå väl, snart är det julafton och vad kan man mer begära än att börja denna dag med att spela padel? Det är faktiskt vad jag ska göra med några vänner, bland annat tillsammans med en annan landslagskompis, Antonette Andersson från Göteborg. Denna julpaldel innebär emellertid att jag missar familjens traditionsenliga jullunch, vilket jag skäms lite för. Men padel med vänner på julafton är en riktig Julafton!

God jul!
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close