skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Tillsammans bygger de Markus Rosenbergs fortsatta karriär

När MFF-kaptenen Markus Rosenberg bygger ett Padel-center i Höllviken och början till en framtid efter fotbollskarriären gör han det tillsammans med Erling Pålsson.

Ytligt sett kan de se ut som ett omaka par. Pålsson är mer än dubbelt så gammal som Rosenberg och har en extremt stor erfarenhet från affärsvärlden, inte minst som framgångsrik entreprenör.

Men han var också fram till förra årsmötet under 17 år en del av MFF:s styrelse och när klubben byggdes upp igen efter degraderingen till Superettan var det han, Hasse Borg och Bengt Madsen som gjorde det tunga jobbet. Utan Pålsson, inget Nätverk och knappast någon Swedbank stadion.

Redan då fann han och Markus Rosenberg varandra.

– När jag kom upp i A-laget märkte jag att Erling fanns där i omklädningsrummet även efter förluster. När man vinner är det många i styrelsen som vill springa där, men Erling var alltid på plats när det gick dåligt också. Han hade tidigt en bra relation med alla spelarna, inte minst med Jon Jönsson och mig, säger Markus Rosenberg.

Dessutom var Markus vän med Erlings dotter Emma, så de har känt varandra länge.
Därför var det naturligt att det var Erling Markus pratade med när tankarna på vad han skulle göra efter fotbollen dök upp.

– Jag kom fram till att jag var intresserad av fastigheter och då landade vi här. Från början var det fastigheten i Höllviken som var intressant, sedan kom idén med padel. Intresset för padel är extremt stort på Näset och den närmaste anläggningen ligger en bra bit därifrån, i Lockarp, konstaterar Markus Rosenberg.

Erling Pålsson betonar hur kul det är att jobba med Markus.

– Han pushar nästan på mig och det är bra. Många idag kan vara lite bekväma och vill inte jobba så mycket. Det gäller absolut inte Markus. Jag är säker på att det kommer att gå bra för honom efter fotbollen och det känns skönt att kunna hjälpa till.

Arbetsfördelningen är dessutom rätt klar.

– Erling sköter bygget, jag sköter padeln, säger Markus.

Han gillar också att det finns en slags nybyggaranda inom padeln. Sporten utvecklas snabbt.

– Det är en upcoming sport och alla man träffar är väldigt hjälpsamma.

Pålssons och Rosenbergs anläggning i Höllviken kommer att få fyra banor, en Adidas-butik och konferenslokaler.

– Vi skulle kunna bygga den billigare, men det vill vi inte. Istället ska den vara Sveriges modernaste och bästa hall. Dessutom kommer vi att jobba mycket med att göra den väldigt energieffekiv. Den enda energin som förbrukas ska komma från spelarna, säger Erling Pålsson.

För att ytterligare vässa förutsättningarna i hallen kommer Markus Rosenberg snart att åka ner till Barcelona och studera de allra nyaste banorna.

– Sedan ska folk åka till Höllviken istället för att kolla in det bästa.

Bygget är redan igång. Startbeskedet kom tidigt i förra veckan och schaktningen pågår.
När Padel Court no 9 står färdig kommer Pålsson och Rosenberg att överlåta driften till en verksamhetsansvarig, som redan är rekryterad. Jonas Myllenberg kommer att få det ansvaret.

Då blir det tid över till fler affärer. För den här gången kommer Markus Rosenberg att stå fast vid sitt beslut att kontraktet med MFF inte ska förlängas.

– 2018 är mitt sista år som MFF-spelare. Absolut är det så. Sedan blir det mer fastigheter, säger MFF-kaptenen.

Ole Törner

Mer information om Padel Court no 9 finns här.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close