H65HandbollHandbollsbloggenHK MalmöLUGINyheterYstads IF

Amarone vs Tre Apor på box och Eslöv mot Allsvenskan?

Från kvällens handbollsbonanza är det tveklöst Ystads seger uppe i Alingsås som smäller högst. 23-26 slutade det sedan YIF suttit i förarsätet mer eller mindre hela matchen.

Anders Persson imponerade stort – som vanligt. Tog tre av tre straffar om jag inte missade något.
Men även Hampus Anderssons bidrag till segern var anmärkningsvärd. Satan var jag gillar honom.
Han är en sådan där spelartyp som när han missar – då blir man genuint överraskad. Stensäker från sju meter. Snabb och spänstig som en antilop ute på kanten. Om ni frågat mig för några veckor sedan vem IFK Kristianstad skulle värva från YIF hade Hampus Andersson varit mitt givna svar. Inte Emil Hansson.
Hampus är i klass med en Zenato Riserva amarone della Valpoliciella, en elegant rödvinare med klass, och därmed “på rätt hylla”. Inte för att Emil Hansson är Tre Apor på box, inte alls, men ni fattar.
Ystads IF är hur som helst med och slåss om andraplatsen i tabellen nu, vilket såklart kraftigt skulle förbättra finalmöjligheterna. Det är tätt mellan plats två och sex, men både YIF och Malmö har möjligheter att knipa andraplatsen.

I Handbollsligan förlorade för övrigt Karlskrona en rysare hemma mot Hammarby och lättnadens suckar från Helsingborg hördes tydligt. Det blir allt mer uppenbart att det är något av de båda lagen som åker ur.

***

SHE är igång i med full kraft igen.
Och Eslöv förlorade igen.

Att det var mot BK Heid (med klara 29-23) var dessutom extra kostsamt. I mina ögon är det tillsammans med Skara den främsta räddningsplankan för att undvika direktnedflyttning. Boden, som i dagsläget ligger näst sist, tror jag ändå kommer att reda upp situationen i vår.
En ny målvakt var säkert en nyttig värvning.
Men knappast tillräckligt.

Jag minns när H65 Höör var i en liknande sits 2011. Då lånade de in två danskor som räddade laget kvar i Elitserien. En av dessa var Mia Rej, som sedermera slet sig upp till toppen, danskt guld och kanske borde varit med i danska landslaget i VM. Och H65:s resa efter att ha kvalat sig kvar det där året, ja, den kan ni ju. Europacuplag efter att ha slutat elva (!) i serien och sedan en taktfast marsch mot toppen.

Problemet för Eslöv? Det verkar inte finnas ekonomiska möjligheter att plocka in nytt. Inte ens danska korttidslån.¨
Frågan är ändå om det inte skulle kosta ännu mer än att åka ner i Allsvenskan?
Nu är tiden att agera. Nu nu nu.

***

Kristianstad sopade till Skövde i sin återstart. Det, samtidigt som Skuru besegrade LUGI kontrollerat, innebär att KHK har fem poäng ner till LUGI.
Kristianstad och Skuru verkar göra upp om andraplatsen helt och hållet – om nu inte Sävehof vaknar till plötsligt. De har H65 Höör hemma under morgondagen… Jag anar revanschsugna Partilledamer.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close