FotbollNyheter

MFF-lån och nyförvärv till Lunds BK

Lunds BK har fått påspädning i truppen. Nu är det helt klart att division 1-nykomlingen får låna Jakob Tånnander av MFF och dessutom har man fått ett nyförvärv i Geronimo Balint.

17-årige målvakten Jakob Tånnander (bilden) flyttades nyligen upp som lärling i MFF-truppen och var i år utlånad till Österlen FF i division 2.

– Den nya utlåningen gäller hela säsongen, berättar Lunds BKs. sportchef Bosse Cronqvist.

Men det finns en öppning för MFF-spel, dock inte i A-laget.

– Vi är överens om att skulle han hamna i en situation där det inte blir så mycket speltid hos oss kan han få matcher i MFF:s U19. Det har vi inget emot.

Chansen till speltid i LBK bör ändå vara stor. Jakob Tånnander var helt ordinarie i Österlen och har redan massor med erfarenhet från seniorfotbollen. Den Dalby GIF-fostrade talangen debuterade i A-laget i just Lunds BK redan som 14-åring och innan sejouren i Österlen spelade han som lån i Högaborgs BK. LBK dras även med skadeproblem på målvaktssidan. Två av de tre aktuella är nyopererade och riskerar att bli borta åtskilliga månader in på säsongen.

21-årige mittbacken Geronimo Balint kommer ursprungligen från MFF:s ungdomsled, men har de senaste säsongerna följt tränaren Mladen Blagojevic. Först till Åkarps IF, sedan till BW90 IF och de två senaste säsongerna i Österlen FF.

Nu blir det LBK.

I veckan rodde Lunds BK också hem två tunga kontraktsförlängningar när lagkaptenen Martin Johansson och Jesper Möller bestämde sig för att fortsätta i “Krubban”.

– Givetvis viktigt. Det är två tongivande spelare för oss, som dessutom varit rätt länge i klubben nu, säger Bosse Cronqvist.

Division 1 börjar för övrigt med ett hett derby. I den allra första omgången kommer LBK att ta emot Torns IF hemma på Klostergården.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close