FotbollNyheter

Norlla Amiri återvänder till Lunds BK

Noraollah “Norlla” Amiri (bilden) fick inte nytt kontrakt i Trelleborgs FF. Nu är det klart att han återvänder till Lunds BK, som han lämnade för TFF inför säsongen 2015.

_ Jättebra för oss. Han har ju varit här flera gånger tidigare, känner till klubben väl och är lite grann av en publikfavorit här i Lund. Dessutom är han en glad och trevlig person och en duktig fotbollsspelare, säger LBK:s sportchef Bosse Cronqvist.

Den 26-årige mittfältaren lånades i höstas ut till FC Rosengård. Sedan 2015 spelar han i det afghanska landslaget och moderklubben är BK Olympic. Han har även spelat i LB07, Rörsjöstadens IF. LIlla Torg FF – där han etablerade sig i seniorfotbollen – och KSF Prespa Birlik.

_ Norlla har verkliga spetsegenskaper offensivt. Med tiden har han blivit bättre defensivt också. även om det inte är i försvaret han hör hemma. I vår unga trupp var det dessutom viktigt att få in mer erfarenhet från division 1 och Superettan. Det får vi med Norlla, säger Bosse Cronqvist.

Lunds BK har även gjort klart med André Strandberg från GIF Nike.

Han är född 1996 och har aldrig spelat i något annat lag än GIF Nike. Bosse Cronqvist berättar att LBK började titta på honom redan för fyra år sedan och försökt locka över honom tidigare. Men det var först nu man lyckades övertala honom att lämna Lomma.

_ Han ska plugga i Malmö och tyckte att det var ett lämpligt tillfälle nu att ändra i fotbollen. André är en väldigt allround spelare som kan vara både ytterback och central mittfältare. Han kom in i GIF Nikes A-lag redan som 15-åring i division 2 och även om Nike legat lite längre ner den senaste tiden har han spelat i division 2 som 15-. 16- och 17-åring, säger Bosse Cronqvist, som även lyckats ordna till ytterligare en kontraktsförlängning.

Mittbacken Martin Overgaard fortsätter i Lunds BK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close