FotbollLB07Nyheter

Ny klubbchef i LB07

LB07 bygger om organisationen. Istället för att ha en klubbchef kommer LB07 att ha en klubbchef och en sportchef.

Till den nya klubbchefsrollen rekryteras Vicky Fredriksson och nuvarande klubbchefen Johan Andersson (bilden) blir sportchef för att fullt ut kunna koncentrera sig på den sportsliga kärnverksamheten

– Föreningen har växt så pass mycket att vi måste anpassa organisationen. Processen för att göra det har pågått ett tag nu och när det blev möjligt att rekrytera Vicky blev det naturligt att ta det här steget, säger LB07-ordföranden Niclas Larsson.

– Totalt har vi cirka 1 500 medlemmar, 200 idella ledare, ett lag i Damallsvenskan, ett herrlag som nu tagit sig upp i division 3, massvis med ungdomslag, diverse sociala projekt och verksamhet på många oilka ställen i stan. För att det ska fungera behöver vi en sportchef som koncenterar sig på fotbollsverksamheten och en klubbchef som tittar på saker som marknad, kommunikation och försäljning. Det är vi och Eskilsminne IF som konkurrerar om att, sett till antalet aktiva. vara den största fotbollsklubben i Skåne och det har givetvis ökat kraven på vår organisation, fortsätter han.

Vicky Fredriksson håller på att avsluta sitt nuvarande jobb på Sony DADC och när det är gjort kan hon börja i LB07. Det kommer troligen att ske någonstans i mitten av januari.

Erfarenhet från föreningslivet har hon efter att tidigare ha jobbat som utvecklingskoordinator i LdB FC Malmö (nuvarande FC Rosengård).

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close