Nyheter

Gäddan högg i fjärde ronden – “I’m back”

Granat vann under fredagskvällen sin comeback-match efter förlusten mot Alexander Dimitrenko i mars och återupptar därmed jakten på de stora titlarna inom tungviktsdivisionen.

Granat framhävdes innan matchen mot Dimitrenko av några av de största boxningstidskrifterna såsom Boxing News och Boxing Monthly som en av de mest lovande boxarna pound for pound i världen – något Granat med bestämdhet hävdar att han fortfarande är trots “misstaget” mot Dimitrenko.

För motståndet stod tuffe Irakli Gvenetadze från Georgien. Granat – med f.d. världsmästaren och head coach Armand Krajnc och coach Danny Cramer i ringhörnan, började aningen trevande men fick sedan fäste med vänstern som successivt letade sig in genom Gvenetadzes gard.

I rond 4 släppte Granat höger uppercut och då var det slut. Domaren valde klokt nog att bryta matchen efter första nedslagningen.
Granat:
– Jag följde väldigt noga de instruktioner jag fick kontinuerligt från Armand Krajnc och Danny Cramner. Inför rond 4 var budskapet mycket tydligt. De sade: “Sänk honom Gäddan! Hugg till!” Jag gjorde som jag blev tillsagd.
– Nu väntar match mot Otto Wallin i slutet av februari. Det blir en bra match som jag kommer vinna. Nu blir det en veckas vila och sedan på nästa camp. I’m back. Jag vill rikta ett stort tack till alla fans, head coach Armand Krajnc och coach Danny Cramner och promotor Erol Ceylan.

Armand Krjanc var nöjd med sin boxare.
– Vad Adrian gör i matchen är helt otroligt. Han mötte en bökig kille som bara backade men Adrian behöll lugnet rakt igenom. Nu ser vi fram emot en helsvensk uppgörelse – något jag själv har en del erfarenhet av. Jag har svårt att se att Otto Wallin kommer kunna stå emot Adrian. Jag giller inte heller Ottos tränare Joey Gamache, Krajnc.

I veckan blev det även klart att Team Sauerland vann Purse Bids om Granat-Wallin-matchen vilket innebär att matchen med största sannolikhet kommer gå i Stockholm eller Sundsvall. Det har även spekulerats i att det kan bli Malmö och att “Klara Svensson och Mikaela Lauren II” därmed kan bli förmatch till den internationella storfighten Adrian Granat mot Otto Wallin.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close