FotbollNyheter

HIF fortsätter att värva från Allsvenskan

Sedan tidigare har Helsingborgs IF värvat starkt i form av Mohammed Abubakari från BK Häcken.
Nu står det klart att Superettanklubben plockar in ännu mer Allsvensk rutin. Elfsborgs danske försvarare Anders Rendrup är nämligen klar för HIF. 29-åringen har tecknat ett treårsavtal med klubben.

Anders Randrup inledde sin professionella fotbollskarriär i danska Bröndby IF. Via AC Horsens och Vestsjælland hamnade han inför säsongen 2016 i allsvenska IF Elfsborg. Under den senaste säsongen stod försvararen för 19 framträdanden och tre assist i seriespelet. Nu är han klar för spel i den rödblåa tröjan.
– HIF är en fantastisk klubb och Helsingborg en fantastisk stad så det känns som en ”perfect match”. Dessutom får jag vara nära familjen. Jag är en spelare som jobbar hårt och gillar att komma med i anfallen, säger Anders.

29-åringen, som har en dansk landskamp på meritlistan, blir HIF:s fjärde värvning inför kommande säsong.
– Anders är en stark karaktärspelare med lång erfarenhet från toppfotbollen. Han är en hälsosam kravställare på både sig själv och sin omgivning som ger oss möjligheten att balansera vårt anfallsspel med sin löp- och anfallsvilja från sin position. Självklart skärper denna värvningen konkurrensen i laget, säger huvudtränare Per-Ola Ljung.

HIF värvar från Häcken

Relaterade artiklar

Back to top button
Close