BloggarHandbollHandbollsbloggenHK MalmöIFK KristianstadLUGIYstads IF

Julen är över – tack och lov

LUGI fick med sig en poäng till slut från mötet med RIK. Trots fyramålsunderläge tio minuter före full tid samt att varken Hallberg eller Wickman Modig var i speldugligt skick.
I slutminuterna hade laget alla marginaler på sin sida, Josip Cavar svarade för flera direkt avgörande räddningar – samtidigt som RIK gjorde två mål direkt på avkast som inte godkändes.
Jag vet inte mer vad jag ska säga än att det var en väldigt märklig tillställning som slutade 30-30

***

Och på tal om märkligt.
OV Helsingbrg hakade på Malmö i sex minuter.
Sedan… Ja, sedan var det sådan klasskillnad att det inte ens är okej. Malmö sprang iväg till 2-13 på en dryg kvart. 0-11 alltså.
Idag hade OV inte räckt till i ett mittenmöte i division ett södra. Medan Malmö verkar göra upp med Alingsås om andraplatsen.

***

IFK Kristianstad var också i farten och plockade två nya poäng mot Sävehof.
Det lilla jag såg av den matchen såg det ut att vara ett rent standardingrepp. Som en blindtarmsoperation. Fram med kniven, böka precis där man ska böka, sy ihop och åka hem.
Innan säsongen trodde många på en final mellan IFK och Sävehof. Nu kan det mycket väl bli ett möte redan i en kvartsfinal.

***

Ystads inledningar på de båda halvlekarna mot Alingsås var fjuttiga, fega, och oinspirerade. 1-5 efter tio minuter i första. 0-5 de första sex minuterna i andra.
Man kan lugnt konstatera att Ystad förlorade matchen i de sekvenserna.
Och därmed minskade chansen att kunna nå andraplatsen betydligt.

I förra bloggen blev Ystads Hampus Andersson liknad vid en Zenato Riserva amarone della Valpoliciella.
Nyfiken i en strut såg till att införskaffa sig en butelj av detsamma (det godaste jag druckit, efter en iskall bärs till en het chili). Vi fick till och med bildbevis.

Så nu väntar jag bara på att Emil Hansson (spelade inte idag) ska skicka en selfie tillsammans med en dunk Tre Apor från nyårsafton.

I dag hade Hampus INTE sin bästa dag. Två brända straffar, flera andra bränn i viktiga lägen, noll mål och -1,48 i MEP. Rödvinet blev till tubsocksfiltrerad fulöl.
Då var det mer latjjo att följa Måns Landgren. Han dök upp som en joker i andra halvlek och inledde med tre räddningar. Hoppet tändes i hallen – men den där balansen av hetta och kyla i anfallsspelet fanns där inte idag. Målen trillade helt enkelt inte in.
Noterbart är att Ystad, med en man utvisad, inte tar ut målvakten trots att man är i flera bollars underläge i slutet av matchen.

18-22 med sex minuter kvar blev till 21-22 med fyra minuter kvar, för att sedan stanna på 23-25. Att det ens blev match av det här är ändå något som YIF kan ta med sig. Sett över 45 minuter är Ystad ett bättre lag. Inte för att det är värt någonting, men ändå.

En annan sak som jag måste rynka på näsan åt.
Mängden med svordomar och utdömningar som haglade från spelarna, inte nödvändigtvis riktat mot domarna, hördes väl i datorn. Och det är väl okej.
Men. Hade de uttrycken använts i en dammatch hade det inte blivit några spelare kvar på banan. Och då dömdes matchen ändå av två stabila domare som även dömer dammatcher.

***

Julen är över.
Tack och lov.
Jag har svårt för det överkommersiella och människors hysteriska beteende i dessa dagar.
Då gillar jag påsken bättre. Ett slags bye-bye till vintern med i stort sett samma käk. Nationaldagen är lite söt och Alla Helgons Dag (INTE Halloween-möget) har fått en helt annan innebörd de senaste åren efter förluster av famljemedlemmar.

I sann Texas-anda kommer därför min helgdagslista:

1. Annandag Påsk
2. Alla Helgons Dag
3. Påskdagen
4. Långfredag
5. Nationaldagen
6. Midsommarafton
7. Pingstdagen
8. Nyårsdagen
9. Första maj
————————–
10. Annandag Jul
11. Juldagen
————————–
12. Julafton

Bubblare: Kristi Himmelfärsdag (vad är det ens för dag?)

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close