FotbollNyheter

Kevin Mugosa till Prespa Birlik

Prespa Birlik håller på att byta ut i stort sett hela sin trupp. Det senaste tillskottet är Kevin Mugosa, som senast spelade i Bjärreds IF.

– Det känns bra att skriva på för Prespa Birlik. Det är en klubb med ambitioner att nå högre höjder. Det blir nästintill ett helt nytt lag så det ska bli ett spännande år, säger den 23-årige anfallaren till Prespa Birliks officiella hemsida.

Säsongen i division 3-nykomlingen Bjärreds IF var en slags nystart för honom efter ett långt uppehåll från den aktiva fotbollen. När LB07 åkte ur division 2 tvekade han länge i valet av ny klubb och hoppades på bud från utlandet. Därför var han klubblös både 2015 och 2016, men tränade stenhårt på egen hand.

Nu blir det alltså Prespa Birlik i division 2 och klubbens ordförande Ercan Kerim är mycket nöjd med förvärvet.

– Kevin är en snabb anfallare som springer mycket på djupled men kan även spela som yttermittfältare. Han är en lagspelare med hög arbetskapacitet och har en stor vilja som kämpar in i det sista, säger han till hemsidan.

Förutom i Bjärreds IF och LB07 har Kevin Mugosa spelat i FBK Balkan och Lunds BK, där det en gång startade och han debuterade i LBK:s A-lag redan som 17-åring. Han var även med i TV-serien “I Zlatans fotspår”.

Nyligen gjorde Prespa Birlik även klart med 17-åringarna Shemsedin Zabel och Valmir Mulaj, som båda hämtas i BK Olympic.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close