IK PanternIshockeyNyheter

Pantern fick inte hål på Västervik

En dålig start, en rejäl ineffektivitet plus en riktigt vass insats av Västerviks andremålvakt Viktor Östlund sänkte Pantern i Hokeyallsvenskan.

Därför gick Pantern från 8-0 och total överlägsenhet borta mot Oskarshamn till 1-3 hemma i Isstadion mot Västervik inför 532 besvikna åskådare.

– Men att det skulle vara någon slags reaktion efter den lätta segern senast tror jag inte. Det ska vi inte skylla på, konstaterade IK Panterns assisterande tränare Henning Sohlberg.

– Nej, Västervik gjorde en kanonbra bortamatch och hade läst oss väl. Dessutom hade deras målvakt en bra dag. Han gjorde det mesta rätt och vi hjälpte till också i och med att vi inte fick in folk mot kassen. Där ska det vara mycket trafik och det var det inte.

Länge såg det ut som om IK Pantern inte alls skulle få hål på Viktor Östlund. Västervik gjorde 1-0 och när Pantern efter tio skrala inledningsminuter i alla fall fick igång spelet och börja skapa chanser – fler än Västervik – gick avsluten utanför eller räddades av Östlund. Mitt i alltihopa visade till råga på allt Västerviks Christopher Fish en betydligt bättre effektivitet än samtliga Panterns spelare när han satte dit 2-0.

Efter 57,09 kom dock reduceringen sedan Pantern tagit Time Out och plockat ut målvakten Robin Jensen. Andreas Söderberg (bilden) sköt och för en gångs skull var det folk ivägen för Viktor Östlunds fria sikt.

Sedan kom Panterns kvitteringsjakt av sig när Christopher Fish gjorde mål igen, den här gången i tom kasse. Fish fiskade till sig pucken och det blev torsk för Pantern.

I mitten av den andra perioden fick Panterns Robin Dahse och Västerviks Alexander Viklund matchstraff efter ett internt slagsmål.

Nu återstår en match på 2017. Redan på fredag ska Pantern sätta sig i bussen och åka till Karlskoga.

– Vi har ju förmånen att ibland kunna flyga till bortamatcherna, men till Karlskoga blir det buss i sju-åtta timmar. Det är nog vår längsta bortamatch med buss, funderade Henning Sohlberg.

Det nya året börjar med hemmamatch mot serieledaren Leksand. En ny så kallad femkronasmatch med fritt inträde och rejält klirr i kassan om det blir minst 1000 åskådare. Då ska företagssponsorerna upp med maxbeloppet 5000 kronor.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close