Nyheter

Extra: Skånesport förvärvar Fotbollskåne

Skånesport fortsätter att växa – och satsa.
För att bredda innehållet ytterligare på sajten har den populära och sedan sju år tillbaka inarbetade sajten Fotbollskane förvärvats.

– Det här är ett stort steg i rätt riktning för Skånesport. Vår ambition är att växa och kunna bevaka både bredd och elit. Fotbollskane och Skånesport har till stor del samma målgrupp och vi är övertygade om att vi tillsammans har större potential än var för sig, säger Robert Persson, VD på Compone Media AB som äger Skånesport.
Sammanslagningen innebär att Skånesport kommer att kunna erbjuda sina läsare betydligt mer material om skånsk fotboll. Men inte bara det.
– I och med förvärvet av Fotbollskane får vi större möjligheter till att producera rörligt material. Säväl i fotbollssammanhang som i andra idrotter som handboll, ishockey, innebandy och så vidare.

Marknadschef Peter Österlind:
– I så gott som alla föreningar finns det ett stort behov att få synas. Inte bakom låsta artiklar i lokaltidningar – utan i ett mer lättillgängligt och modernt media; som Skånesport. Vi växer konstant i alla delar av Skåne som en följd av att vi gör sportjournalistik på ett nytt och annorlunda sätt. Det ska vi fortsätta med, säger Österlind.
Andreas Lindvall startade upp Fotbollskane och ser fram emot att ta projektet vidare under Skånesports flagg.
– Under hösten 2010 vaknade Fotbollskåne till liv. Nu, efter sju års slit och oändligt många nerlagda timmar på sajten når vi ett nytt kapitel. Jag tror starkt på den här sammanslagningen och att vi tillsammans kan nå fler tittare/läsare och samtidigt producera ännu bättre material. Skånesport är ett spännande media med medarbetare som brinner för föreningslivet. Det vill vi lyfta fram ännu bättre – tillsammans, säger Lindvall.

Skånesport har bedrivits sedan januari 2016 och sedan hösten 2016 endast digitalt.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close