HandbollIFK KristianstadNyheterYstads IF

Mario Lipovac presenterad av YIF

Under torsdagsmorgonen presenterade Ystads IF ett nyförvärv inför säsongen 18/19.
Mario Lipovac är klar för två säsonger i YIF.

Sedan tidigare är det klart att niometersbombaren Emil Hansson lämnar Ystads IF för IFK Kristianstad.
Nu står det även, som väntat, helt klart att Mario Lipovac går den motsatta vägen. Mittsexan lämnar IFK Kristianstad och spelar till hösten i Ystads IF.
Lipovac vann SM-guld med IFK Kristianstad under sitt första år i klubben sedan han värvats från Redbergslid där han gjorde nio säsonger. Därmed utökar YIF sitt bestånd av “goa gubbar” i omklädningsrummet, där göteborgskan snart överröstar skånskan fullständigt.

I YIF är normalt sett Carl Löfström förstavalet på mittsex. I höstas värvades danske Jeppe Krogh Simonsen in akut sedan Herman Hugosson blivit skadad. Hugossons 16/17-säsong förstördes av en axelskada och han hann skriva ett nytt tvåårskontrakt innan han i somras slog sönder axeln igen. Förhoppningsvis är han tillbaka i höst – och då hänger Krogh Simonsen aningen löst.

26 år efter det att kroatisk/svenske Lipovac kom som ettåring med sin familj från kriget i forna jugoslavien – till just Ystad – är han alltså “tillbaka”.
– Det blir en bra helhet för mig och min blivande fru Tamara, vi ska gifta oss i midsommar. Hon jobbar inom offentlig förvaltning och det verkar lösa sig med jobb. Vi flyttar ner i sommar, säger Lipovac.
Som trots “nerköpet” fortfarande när på drömmen om en proffskarriär utomlands.
– Jag stänger inte dörren för utlandet ännu. Så gammal är jag inte…
Lipovac är det första stora, riktigt vassa, nyförvärvet för YIF inför nästa säsong. Och fler namn lär presenteras om två-tre veckor.
– Vi stänger inga dörrar. Det händer mycket i klubbarna runtomkring och vi tittar på andra möjligheter också, men det är inget som är i pipeline just nu. Under uppehållet (EM) brukar det hända en del, säger sportchef Marcus Lindgren.

Samtidigt meddelar IFK Kristianstad i ett pressmeddelande att Arnar Freyr Arnarsson förlänger sitt kontrakt med klubben. Just därför fnns det ingen plats för Lipovac i IFK Kristianstad, som under 2016 värvat ytterligare två mittsexor för framtiden.
“När det stod klart att Arnar Freyr Arnarsson inte använder sin option utan stannar sitt 3-års kontrakt ut hos oss, blev det en för mycket och det var Mario. Vi har haft en väldigt öppen dialog om det och det finns inga ”hard feelings” mellan oss. Det är bara att gratulera Mario till det nya kontraktet och lyckönska YIF som får en väldigt fin spelare och människa. Vi tackar Mario för härliga insatser i den orangea tröjan och hoppas att den fina formen står sig hela säsongen ut.
Samtidigt kan vi då med glädje konstatera att Arnar Freyr Arnarsson bestämt sig för att stanna i ytterligare ett år IFK trots intresse från väldigt namnkunniga lag ute i Europa.
Arnar har haft en fin utveckling sedan han kom till oss förra sommaren men både vi och han känner att han behöver en säsong till för att vara mogen de större uppgifterna. Ibland glömmer vi bort att Arnar bara är 21 år och med en lång spännande handbollskarriär framför sig.”

Lipovac klar för Ystads IF?

Relaterade artiklar

Back to top button
Close