skanesport_desktop-panorama-1

BloggarPadelbloggen

Padel 24 timmar om dygnet

För närvarande är det mycket padel eller i stort sett 24 timmar om dygnet.
Under jul- och nyårsledigheten ser en typisk dag för mig ut på följande sätt: morgonen börjar med ett träningspass på Sportcenter Syd i Lödde eller på Malmö Padelcenter, lunch med sambon som vill diskutera nya intressanta padelprojekt (hans vision är att padel inom några år är Sveriges största racketsport), träningsplanering för nystartade Malmö Padelklubb under eftermiddagen, kvällen handlar om att finna träningspartners till morgondagens
padelspel (känner ni igen er?) och på natten drömmer jag om den perfekta bandejan!

Förbundskaptenerna, Daniel Dios och Gabo Loredo, har länge tjatat på mig att jag bör spela på backhandsidan i stället för på forehandsidan. Jag har därför den senaste tiden testat ”fel” hörn och måste säga att jag är positivt överraskad.
Daniel och Gabo menar att min personlighet (dominant!?) och rörlighet gör mig till en perfekt backhandspelare. Jag har däremot haft mina betänkligheter, eftersom jag saknar den rätta ”powern” för att kunna avgöra bollarna med min smash. Men ju mer jag har tränat på att förbättra min smashteknik, desto mer har jag förstått att kunna ”döda” bollen handlar om tajming och inte styrka.

 

Under julhelgen fick jag även testa backhandhörnet i matchspel när jag spelade med Antonette Andersson, damlandslagets järnlady med sina 44 år och tre barn.
Vi utmanade olika herrpar och det blev ideliga segrar, bland annat efter att jag lyckades med att kicka ut en smash som till och med hade fått förbundskaptenerna att höja på ögonbrynen.
Jag fick även praktisera backhandhörnet när jag spelade en match i Malmö Padel League divsion 2 med hallägaren Thomas Olsson, eftersom hans ordinarie partner svikit honom. Vi vann en spännande, men inte så välspelad match, med 6-3 i avgörande set. Det mest anmärkningsvärda var dock att jag för första gången i min padelkarriär fick en serve bortdömd av en av våra motståndare.
Han påstod nämligen att jag hade träffat min serve ovanför höften, vilket jag ställde mig frågande till, men accepterade för min partners skull (kunder till honom!). Jag hade gärna sett en videogranskning av serven och fått konstaterat att den var korrekt utförd. Hur som helst roligt att det även på motionsnivå inte är viktigast att delta utan att vinna!

Hur jag ska avsluta 2017? Nyårsmiddag med familj och vänner, men naturligtvis först två timmars padelspel. Härlig avslutning på året, eller hur?
Gott nytt år!

Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close