FotbollFutsalNyheter

Tung förlust för Malmö City mot GAIS

Malmö City åkte på en tung förlust när man föll hemma mot GAIS med 5-3.

Malmö City FC tog under lördagen emot GAIS Futsal i Rosengård Sporthall. En match som på förhand var viktigt för bägge lagen.

En vinst i dagens match var ett måste för att hänga med i tabellen och inte riskera komma på kval och nedflyttningsplats.

Inledningsvis var Malmö City det bättre laget och skapade en hel del chanser. Men några mål lyckades man inte skapa i första halvlek.

GAIS tog i den åttonde minuten ledningen i matchen när Patrik Falk styr in bollen i mål.

Efter GAIS ledningsmål kommer Malmö City tillbaka in i matchen och äger spelet, men man lyckas inte förvalta sina chanser på den sista tredjedelen.

Istället utökar GAIS sin ledning till 0-2 i den 13:e minuten när Dennis Axelsson kommer förbi på högerkanten och passar in bollen till Niklas Engberg som kan sätta matchens andra mål i öppet mål.

Minuten senare var det dags igen för GAIS när man sätter matchens tredje mål. Ett distansskott av Patrik Falk som lyckas hitta in bakom Robin Armandt.

Första halvlek slutade 0-3.

Andra halvlek var likt den första.

Tre minuter in i andra halvlek reducerar Malmö City till 1-3 när Pajtim Abazi bryter bollen på mittplan och kan på egen hand lägga in Citys första mål. Ett hopp tändes för en vändning i City.

Redan i anfallet senare sätter GAIS sitt fjärde mål för dagen när man står för ett bra passningsspel. Tillslut kommer bollen till Liam Adolfsson som kan sätta 1-4 bakom Robin Armandt.

Med 15 minuter kvar av matchen åker Malmö Citys Abbas Abbas på sitt andra gula kort och fick därmed lämna planen. Under loppet av två minuter fick City spela med en spelare mindre.

Malmö City får ett nytt hopp att komma tillbaka in i matchen när man sju minuter in i andra halvlek sätter 2-4 genom Daniel Burda. Därefter är det Malmö City som har spelet.

Men att ha spelet vinner man inga matcher på. GAIS gör 2-5 med fyra minuter kvar och Robin Armandt sätter 3-5 till Malmö City med två minuter kvar.

Robin Armandt hade anfallet senare chansen att göra sitt andra mål för dagen när han skjuter stenhårt i ribban.

Matchen slutar 3-5 och City åker på en tung förlust.

Malmö City ner på kvalplats när det återstår fyra matcher kvar av serien.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close