FotbollNyheter

Vellinge IF blir ingen blyg nykomling i division fyra

De starka nyförvärven närmast rasar in hos division 4-nykomlingen Vellinge IF.

När avancemanget var klart i höstas var tränaren Roger Nilsson jublande glad och när han blickade framåt fanns de vanliga tankarna med i bilden. Vellinge IF skulle gå upp för att etablera sig på den nya nivån. Nu är det ändrat. Glädjen och stoltheten finns kvar, men ambitionen har skrivats upp.

– Givetvis är det väldigt tidigt på säsongen, men det är bara att konstatera att nu vill vi i alla fall vara med på den övre halvan direkt, säger han.

I tur och ordning har följande spelare blivit klara för Vellinge IF:

Simon Greko, 23-årig innermittfältare från ÖT Smygehuk FF.

Anton Viklund, 27-årig mittfältare från KSF Prespa Birlik.

Patrik Torres, 28-årig mittfältare från FBK Balkan.

Magnus Karlsson, 32-årig allroundspelare från KSF Prespa Birlik.

Marcus Eskilsson, 30-årig målvakt från KSF Prespa Birlik (bilden).

Max Skarpås Torres, 20-årig ytterback eller defensiv mittfältare från FBK Balkan.

Robin Nylén, 28-årig central mittfältare eller back från Bjärreds IF.

Dessutom fanns det redan många starka spelare i truppen. Gemensamt för flera av dem och åtskilliga av de nya spelarna är att de har en bakgrund i Höllviken. Många av spelarna som nu ska representera Vellinge IF var med när Höllvikens GIF och senare FC Höllviken etablerade sig i elitfotbollen. Marcus Eskilsson gjorde till exempel tolv A-lagssäsonger i Höllvikens GIF/FC Höllviken innan han inför årets säsong gjorde sitt livs första klubblagsbyte till Prespa Birlik.

– Allt började med att Niklas Kronström kom till oss och sedan även hans kompis Michel Hansson. Ifjor kom även spelare som Richard Henriksson och när nu Viklund, Eskilsson och Karlsson inte skulle vara kvar i Prespa Birlik kände de redan så många här att det blev naturligt att välja Vellinge IF och vi tackar och tar emot för det är mycket duktiga spelare. Det har de redan bevisat, säger Roger Nilsson.

Allt har dock inte flutit Vellinge IF:s väg. En spelare lämnar och det är skyttekungen Mattias Lindell. Han har gått till en annan division 4-nykomling; Janstorps AIF.

– I övrigt är vi dock intakta och det är en styrka, betonar Roger Nilsson och berättar att det kan bli ett nyförvärv till.

– Filip Jönsson från Kulladals FF har tränat lite med oss, men än så länge är inget bestämt.

Det största problemet ligger egentligen utanför truppen. Det är trångt med träningstider i Vellinge och fram till april har A-laget i princip bara två entimmarspass per vecka att tillgå.

– Vi försöker tänja något så att det blir mer än en timme per gång och ser fram emot förbättringen när den nya konstgräsplanen nere vid Vattentornet byggts. Går det som det ska är den klar till hösten.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close