IK PanternIshockeyMalmö RedhawksNyheter

Pantern släpper back till Färjestad och ersätter med Färjestadsback

Under det korta jul- och nyårsuppehållet har IK Pantern sålt en back till Färjestad i SHL och ersatt honom genom att låna in en annan Färjestadsspelare.

Från och med nyårsdagen tillhör Johan Ivarsson Färjestads BK.

– Det har inte med ekonomin att göra utan mer med att våra avtal är skrivna på det viset att vi är rätt låsta i hur vi kan agera om spelarna får bud uppifrån. Där styr vi inte båten själva, säger Panterns Håkan Åhlund.

Totalt blev det 66 matcher och 20 poäng för Johan Ivarsson i Pantern.

För att fylla luckan har IK Pantern lånat in 19-årige Lucas Nordsäter (bilden) från just Färjestad. Ivarsson är dock en försäljning och permanent övergång medan Pantern inte vet hur länge laget kan använda Nordsäter.

– Med Lucas tar vi det dag för dag, säger Håkan Åhlund.

Förra säsongen spelade Lucas Nordsäter sex SHL-matcher för Växjö Lakers och i år har det blivit 22 i Färjestads BK.

Första matchen på det nya året blir ett toppmöte mot Leksand hemma i Malmö Isstadion den 3 januari. Eftersom Pantern har Fredrik Styrman utlånad till Frölunda och Tobias Ekberg till Malmö Redhawks har klubben brist på backar. Den senaste tiden har man löst problemet med att låna in 19-åringarna Simon Eriksson och Axel Björklund från Malmö Redhawks. De är tillgängliga nu också, men Eriksson är skadad.

– Simon kan inte spela mot Leksand, men vi kommer att lösa det ändå. Det blir sex backar, jag tror vi ska kunna ha sju också, säger Håkan Åhlund.

Fredrik Styrmans utlåning gäller till och med den 7 januari och Tobias Ekbergs kan bli långvarig. Mycket talar för att Malmö Redhawks vill ha kvar honom.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close