FotbollMalmö FF

MFF fortsätter att låna ut Anton Kralj till Gefle IF

I höstas gjorde Anton Kralj succé i Gefle IF. Då skrev han även på ett lärlingskontrakt i MFF för 2018. Nu är det klart att han kommer att fortsätta spela i Gefle.

Malmö FF, Kralj och Gefle IF har nämligen kommit överens om en ny utlåning. Avtalet löper över hela säsongen.

Den 19-årige vänsterbacken/wingbacken spelade under hösten 16 matcher för Gefle IF i Superettan och bidrog starkt till att laget reste sig från en jumboplats och räddade kontraktet.

_ Anton gjorde en fantastisk höst för oss och var starkt bidragande till lagets fina resultat. Vi har hela tiden haft en förhoppning och jobbat hårt för att han skulle komma tillbaka och är naturligtvis väldigt glada för det, säger Gefle IF:s klubbdirektör Pär Lagerström i en kommentar på klubbens hemsida.

MFF tyckte också att det var en bra idé med fortsatt utlåning.

_ Anton gjorde en jättefin säsong i Gefle IF förra året och bidrog starkt till deras starka sommar och höst. Samtidigt tog han stora steg i sin egen utveckling. Vi tycker att det är en bra plats för Anton att fortsätta utvecklas och ta steg för att närma sig en plats i Malmö FF, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressutskick.

Om det ska bli fortsatt spel i MFF 2019 måste dock parterna skriva ett nytt kontrakt. Lärlingsavtalet som skrevs i september och som började gälla från årsskiftet var på ett år. Samma förutsättnngar gäller den 17-årige målvakten Jakob Tånnander där det nyligen blev klart med en utlåning till division 1-nykomlingen Lunds BK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close