IK PanternIshockeyNyheter

Inga poäng – men pengar i Pantern-kassan

Leksand blev för tungt för Pantern och vann med 5-2 i Malmö Isstadion.

Men Pantern kunde i alla fall glädja sig åt att 1 000-åskådarsgränsen som gav full utdelning i den så kallade 5-kronasmatchen passerades med råge.

Officiellt blev publiksiffran 1 320. Det kändes som ett par hundra glömdes bort i räkningen, men det kan kvitta. 1 000 behövdes och innebar att IK Pantern fick in cirka 150 000 kronor. De 25 företagssponsorerna ska betala 25 x 5 = 125 000 kronor och till det ska läggas runt 25 000 kronor för privatpersonerrna som lovat lägga en tusenlapp.

Det innebär att IK Pantern startat året med att få in 300 000 kronor eftersom övergångssumman när man sålde Johan Ivarsson till Färjestad blev 150 000.

I matchen gick det sämre. Spelmässigt var det jämnt, men Leksand var lite tyngre, något mer samtrimmat och betydligt mer effektivt. Pantern kvitterade till 1-1 genom Martin Janohls, men sedan gick Leksand loss till 3-1 i den tredje perioden. Pantern hade ett par rejäla chanser att få in fler puckar i nätet än Olle Liss 2-3-reducering. De största var ett långt fem mot tre-överläge som slarvades bort, en straff från Sebastian Strandberg som förre Pantern-målvakten Tex Williamsson räddade i Leksandsmålet (bilden) och ett totalbränt friläge. Där behövde Williamsson, som gjorde en stark insats i sin gamla hemmahall, inte ens anstränga sig.

– Leksand var tungt och vi kom inte riktigt upp i vår normala standard. Vi fick inte med oss något gratis heller. Man kan alltid klaga på domslut och så vidare, men vi fick aldrig den extraenergin vi behövde, tyckte Panterns assisterade tränare Henning Sohlberg.

Hur mycket påverkar det att ni är så unga och tunna på backsidan?

– Unga är vi, men tunna är fel ord. Vi är få, inte tunna. Jag tyckte att Axel Björklund (född 1998) var vår bäste back. Sedan skulle vi behöva fler backar. Vi är sex eller sju backar på träningen så det är inga konstigheter. Men det är klart att de får spela mycket och att det tar energi.

Bland backarna mot Leksand fanns SHL-meriterade Carl-Johan Lerby, inlånad från Malmö Redhawks och Lucas Nordsäter, inlånad från Färjestad. Nordsäter gjorde sin debut i Panterntröjan.

– Carl-Johan är en dag till dag-spelare, men Lucas är det väl meningen att vi ska behålla ett tag åtminstone.

Vad tyckte du om Nordsäters debut?

– Han har ju rutin från SHL och det är ingen duvunge. Jag tyckte att han gjorde det bra. Sedan tar det alltid ett tag att komma in i ett nytt lag och vi använder ett speciellt spelsystem som det kommer att ta några matcher för honom att komma in i.

Har det hänt för mycket i truppen för att ni ska kunna hålla uppe standarden?

– Det tycker jag inte. Så här är vardagen för alla hockeylag. Lånekarusellen är för alla och det är bara att acceptera och lära sig. I NHL är det ännu värre och det är ju dit alla vill, förmodligen. Det är bara att rätta sig i ledet, betonade Henning Sohlberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close