FotbollMalmö FFNyheter

Hålla kvar AC inget realistiskt alternativ för MFF

När Anders Christiansen ville iväg var det bara att acceptera.

Alternativet att säga nej till buden och övertala honom att stanna användes redan i somras. Då kom man också överens om att nästa gång skulle MFF vara positivt när den 27-årige danske mittfältaren hittade en klubb han verkligen ville skriva på för. Kontraktsförlängningen i höstas var ett sätt att säkra att transfersumman skulle hamna på ungefär samma nivå som buden låg på i somras.

– Så fördes diskussionerna då och det har vi levt upp till nu. AC har egentligen ända sedan han kom till oss från Italien varit tydlig med att han ville ut i Europa igen. Nu kom det här intresset från Gent, AC ville dit och då har vi helt enkelt fått jobba efter de förutsättningarna. AC tror även att det ökar hans chanser att komma med till VM, säger Daniel Andersson och antyder att man inte ska ha för höga förväntningar på övergångssumman.

– Utan förlängningen hade den blivit betydligt lägre. Men han fyller 28 i år och då är det mycket svårare att få ett högt pris än för en yngre spelare. Dessutom tittar klubbarna på hur det gick förra gången spelaren flyttade ut i Europa.

Daniel Andersson och MFF avslöjar aldrig några övergångssummor. Men enligt vad Skånesport erfar låg buden i somras som högst på 1,4 miljoner Euro. Med ett längre kontrakt nu bör MFF ha fått något, men inte mycket, mer.

Det vill säga strax över 15 miljoner kronor.

Hur ersätter man Allsvenskans bäste spelare?

– Han har varit en mycket viktig spelare för MFF, både på och utanför planen. Men vi har tappat bra spelare förr. Det kommer att krävas att vi förstärker truppen och det lär dyka upp ytterligare något nyförvärv.

Tidigare har MFF sagt att truppen 2018 ska bestå av 16-17 etablerade utespelare plus lärlingar. Innebär tappet av AC att ni ändrar den fördelningen?

– Nej, det är fortfarande det antalet som gäller.

Hur definierar ni etablerade, är till exempel Dennis Hadzikadunic med bland de 16-17?

– Det är han. Alla spelare som inte är lärlingar räknas in bland de etablerade. Det kan man diskutera, men det är så vi räknar.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close