IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Redhawks första period banade väg för segern

Efter tisdagens makalösa Redhawks-vändning var det så dags för Malmölaget att ta sig an Linköping hemma i Malmö Arena. Och nog satt takterna från tisdagens match kvar i Redhawks-spelarnas ben då Malmölaget skapade sig ett stort försprång tidigt i matchen.

Redhawks tog vid där laget slutade efter förra matchens mirakulösa upphämtning mot Skellefteå då laget hämtade upp ett 0-4-underläge till 4-4 under matchens sista sex minuter, en match laget sedermera också vann med 5-4 efter förlängningen.

I tabellen var det jämnt skägg mellan sjunde placerade Redhawks och tabellåttan Linköping då det endast skiljde ett mål mellan lagen i tabellen inför matchen. På isen var det inte heller någon större kvalitetsskillnad på lagen i dagens match, bortsett från den första perioden där Redhawks la grunden för kvällens 3-2-seger inför 5523 åskådare i Malmö Arena.

Stefan Warg (bilden) gjorde sitt första SHL-mål i karriären efter dryga sju minuter spelade, detta kort efter att Linköping haft en puck som balanserat på mållinjen bakom Oscar Alsenfelt i Redhawks-målet.
Fredrik Händemark och Jens Olsson kunde sedan se till att utöka ledningen och det var 3-0 efter första perioden.

3-0 stod sig fram till det var 13 minuter kvar att spela, då Linköping reducerade till 3-1 och med drygt en minut kvar kom ytterligare ett Linköpingsmål och Malmölaget såg nervöst ut.
Redhawks, med en egen upphämtning färskt i minnet, kunde dock hålla ut och vinna matchen med 3-2.

I och med dagens seger klättrar Redhawks upp till en sjätteplats i en annars jämn tabelltopp.

På lördag fortsätter Redhawks SHL-spelet då laget möter Karlskrona på bortaplan.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close