IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Redhawks kapten efter segern: “Överlevnad från vår sida”

Malmö Redhawks lyckades, efter en del om och men, vinna aftonens match hemma mot Linköping i Malmö Arena med 3-2 och klättrar nu i SHL-tabellen.

Den satt hårt inne, dagens 3-2-seger mot Linköping. Efter en stark inledning på matchen då Redhawks gick ifrån till 3-0 tidigt i matchen kom Linköping tillbaka starkt i tredje perioden och skakade liv i matchen. Redhawks lagkapten Fredrik Händemark var till slut nöjd, både med lagets och sin egna insats efter matchen.
– Det är en jämn match fram till tredje perioden, då är det överlevnad från vår sida. Ogge (Oscar Alsenfelt) i målet räddar oss då. Annars är det en ganska jämn match men det är vi som gör målen i första.
– Ganska bra ändå tycker jag. Det kändes helt okej i stort sett hela matchen men i tredje blir vi nedtryckta och då blir det inte så mycket spel utan det handlade mer om att överleva. Annars – helt okej.

Förra SHL-matchen hemma mot Skellefteå lyckades Malmölaget vända ett 0-4-underläge till vinst 5-4 i förlängning med endast sex minuter kvar att spela. Idag var laget nära på att själv råka ut för en vändning, dock i negativ bemärkelse och Händemark medger att det infann sig en viss nervositet i matchens slutskede då Linköping reducerade till 3-2 med 50 sekunder kvar att spela.
– Jag vet inte om det satt i bakhuvudet att det kanske kunde hända oss nu. Linköping kom ut direkt i tredje period och tog tag i det och tryckte på. Sen vågade vi inte spela med pucken alls utan skickade bara iväg den och vi fick inte ut pucken ur egen zon. Ogge fick stå på huvudet och göra några räddningar. En vinst är en vinst.

Redhawks har nu fem raka segrar i SHL och har lyckats klättra upp till en sjätteplats i tabellen. Och enligt Händemark är det nu mestadels positiva tongångar i laget.
– Det känns bra! Vi har fått upp en bra stämning och det känns som om vi har något bra på gång. Spelmässigt tycker jag vi har spelat bra hela säsongen men nu får vi utdelning i mål och poäng också. Det har vi tjänat ihop till avslutar Händemark.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close