FotbollMalmö FFNyheter

VM-platsen och Gent lockade Anders Christiansen

Anders “AC” Christiansen är presenterad i Gent i Belgien och ser fram emot den nya utmaningen samtidigt som han blickar tillbaka på ett par – som han betonar – underbara säsonger i Malmö FF.

– Det är väldigt svårt att säga vad som varit de bästa ögonblicken i MFF. Allt har varit roligt, från matcherna, träningarna och resorna till stunderna i omklädningsummet med mycket bra lagkamrater. Sedan är det ju allt det fina bredvid med stödet från supportrarna och så klart framgångarna. Jag gillar ju att vinna. Men ska jag ändå välja något får det bli guldet i Norrköping när jag fick göra mål också och comebacken efter skadan på Malmö IP när publiken sjöng mitt namn, säger han.

– Jag är tacksam för tiden i MFF och även för att man var tillmötesgående när den här möjligheten dök upp. Den här flytten har varit på gång ett tag nu. Jag har besökt Gent, träffat många i klubben, tittat på stan och fått ett mycket bra intryck. Men det har krävts mycket funderande under semestern. Det är inte lätt att lämna Malmö.

Hur mycket vägde chansen att komma med i Danmarks VM-trupp in?

– Visst hade det betydelse. Jag har spelat bra i MFF i två år nu utan att komma så mycket närmare landslaget. Jag tror att det blir lättare att ta en plats med spel i Belgien, som är en högre rankad liga än både Sveriges och Danmarks och tror att det krävs när jag ska konkurrera med spelare som alla finns i de stora ligorna. Jag kommer dessutom till en klubb som var mästare så sent som för tre år sedan och som vill vinna saker igen. Och jag tänkte även på möjligheten till tidig speltid. Att gå till länder som England, Spanien och Italien är en sak, det fick jag reda på när jag lämnade Danmark för Chievo Verona och fick sitta på bänken. Belgien är ett bättre steg nu.

Anders Christiansen berättar att han innan beslutet pratat en hel del med danska spelare som är verksamma i Belgien, samt med MFF-kompisen Lasse Nielsen, som kom till Malmö från just Gent.

– Det känns som jag redan vet mycket om Gent.

Kontraktet är skrivet på 3,5 år och AC får en rivstart i klubben. Han presenterades idag och det första träningpasset väntade redan på kvällen och nästan direkt efter det ska han åka med på Gents träningsläger i Spanien. Om två veckor kör ligaspelet igång igen. Efter 21 spelade omgångar ligger Gent femma med två poäng upp till fjärdeplatsen. För att kunna följa med på lägret med klubben blev han dock tvungen att lämna återbud till det danska landslagets vinter-turné.

Han ser flytten från svenska mästarlaget till belgiska ligafemman som ett kliv uppåt.

– Belgiska ligan är rankad nia i Europa, bättre än den holländska. Ettan har en direktplats till Champions League och det finns fyra andra Europaplatser. Jag tror att den är undervärderad i både Sverige och Danmark.

En sak saknas dock i Belgien: Faxe Kondi!

Hur ska du klara dig utan Faxe Kondin?

– Ingen fara. Jag tog med mig tre flak och kommer att få regelbundna leverenser, hälsar AC i telefon från Gent.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close