FotbollNyheterTrelleborg FFTrelleborgs FF

Total TFF-dominans

Trelleborgs FF gjorde sin bästa insats någonsin i storturneringen Skånecupens över 50 år långa historia. När det första finalpasset avgjordes idag vann Trelleborgs FF både P16- och junior-finalen.

Dessutom gjorde TFF det i kamp med TFF. I båda finalerna var det TFF 1 mot TFF 2!

Och om en fenomenal final på festen fick Trelleborgs FF:s 15-årige Hugo Holmström det prestigefulla priset som turneringens bäste pojkspelare.

Vinnare i de två klasserna blev TFF 1 respektive TFF 2. I 16-årsfinalen vann det yngre laget med 3-0 efter mål av Leonardo Radic 2 och Jakob Wohlin och i juniorfinalen blev det 4-0 till de äldre efter mål av Dardan Dakaj, Haris Brkic, Noah Christoffersson och Edriss Hushmand. Ingen av finalerna blev alltså särskilt jämn.

TFF-ledaren Jonas Stridsberg, som varit verksam i klubbens ungdomsverksamhet de senaste sex åren, har sett utvecklingen mot ett allt starkare TFF i U16, U17 och U19 och är inte förvånad.

– Vi har många duktiga spelare i alla lagen. Tidigare var Landskrona BoIS och LB07 framförallt, men även Lunds BK, på ett helt annat sätt med och konkurrerade om de bästa som inte fick plats i MFF. Där tycker jag den stora skillnaden ligger. De spelarna hamnar hos oss nu istället. Förstavalet har blivit Trelleborgs FF, inte BoIS och de andra.

– Förutom våra egna duktiga spelare får vi därför in spelare som ser en ny möjlighet. Om du faller bort i MFF beror det kanske på att  truppen bara ska ha fyra backar. Är du då femma är du kanska bara marginellt sämre än de fyra. Får du då en andra chans händer någonting med dig. Du tänder till. I den kombinationen tror jag lyftet ligger. Vår egen goda verksamhet plus att de som nu kommer hit är riktigt taggade och dessutom bra fotbollsspelare, säger Jonas Stridsberg.

Lyftet syns även i Svenska Fotbollförbundets serier. I U19 var TFF näst bästa Skånelag efter MFF och i U17 tredje bästa efter MFF och Helsingborgs IF. Och årets A-lagssäsong som topplag i Superettan och avancemang till Allsvenskan har smittat av sig även på ungdomssidan.

– Fler hör av sig och vill komma hit, inte minst för att de ser att vi redan spelar på en hög nivå i U19 och U17. U16 hävdar sig också bra.

För Jonas Stridsberg blev dock finalen med U19 den sista i Trelleborgs FF. Han kommer att lämna klubben.

– Lika tufft som det var när A-laget föll ner i division 1 lika fantastiskt är det idag med Allsvenskan som pricken över i och jag har tänkt ett tag att det är ett bra tillfälle att sluta. Jag kommer att fortsätta jobba med fotboll på ett par olika ställen. Bland annat kommer jag att hjälpa en nykomling hemma i Skurups kommun, nämligen Janstorps AIF som gick upp i division 4. Det är en liten klubb där jag haft de båda tränarna Patrik Nilsson och Tobias Hansson som spelare en gång i tiden.

Ole Törner

Foto: Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close